Nobu Food Festival 2025: Ένα γαστρονομικό ταξίδι σε τρεις μοναδικούς προορισμούς της Ελλάδας

Τα εστιατόρια Matsuhisa αποτελούν το κορυφαίο brand στον χώρο του fine dining παγκοσμίως.Το πολυαναμενόμενο Nobu Festival επιστρέφει και φέτος με μία ξεχωριστή διαδρομή που ενώνει τρεις κορυφαίους κοσμοπολίτικους ελληνικούς προορισμούς:
Αθήνα,Πάρο και Μύκονο.
Οι λάτρεις της υψηλής γαστρονομίας θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν από κοντά την εμπειρία του θρυλικού σεφ Nobu Matsuhisa, ο οποίος θα υποδέχεται τους επισκέπτες στα εστιατόρια Matsuhisa Athens, Matsuhisa Paros και Matsuhisa Mykonos για μία σειρά από βραδιές υψηλής γαστρονομίας.
Four Seasons Astir Palace Hotel-Αθήνα
Η εμπειρία του Nobu Food Festival ξεκινά από την Αθηναϊκή Ριβιέρα και το Matsuhisa Athens, στις 22 και στις 23 Ιουνίου, στο μαγευτικό περιβάλλον του Four Seasons Astir Palace Hotel Athens, στη Βουλιαγμένη.
Στο αγαπημένο restaurant destination, ο σεφ Nobu παρουσιάζει εκλεπτυσμένα πιάτα και signature Nobu style δημιουργίες.
Η εμπειρία ολοκληρώνεται ιδανικά με premium cocktails από διαλεχτά spirits στο ατμοσφαιρικό Umi Bar, τα εμβληματικά ροζέ κρασιά του και την ιστορική σαμπάνια Taittinger, με φόντο την ακαταμάχητη θέα στη θάλασσα.
Avant Mar -Πάρος
Στις 24, 25 και 26 Ιουνίου, το Matsuhisa Paros στο πανέμορφο Avant Mar Hotel, στη Νάουσα της Πάρου αναμένεται να φιλοξενήσει για δεύτερη χρονιά το Nobu Food Festival, οδηγώντας τους επισκέπτες ένα βήμα πιο κοντά στη φιλοσοφία του σεφ Nobu, ενός από τους πιο επιδραστικούς και δραστήριους σεφ-φαινόμενο παγκοσμίως.
Belvedere Hotel-Μύκονος
Το φεστιβάλ κορυφώνεται στις 27, 28 και 29 Ιουνίου στο Matsuhisa Mykonos που βρίσκεται μέσα στο εμβληματικό Belvedere Hotel.
Τρεις βραδιές γεμάτες καθηλωτικές γεύσεις σε συνδυασμό με την υπέροχη ατμόσφαιρα του ξενοδοχείου δημιουργούν μια εμπειρία ζωής.
Από αυτές, ξεχωρίζει η βραδιά της 28ης Ιουνίου, όπου οι καλεσμένοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα μοναδικό και ειδικά διαμορφωμένο pairing menu, με εμπνευσμένες δημιουργίες υψηλής γαστρονομίας εναρμονισμένες με τις κλασικές και διαχρονικές σαμπάνιες του Οίκου Taittinger, παρουσία του σεφ Nobu και της Eglė Simutytė, Area Manager Central & Eastern Europe του Οίκου Taittinger.
Ποιος είναι ο Mr Nobu
Ο Nobuyuki «Nobu» Matsuhisa είναι διακεκριμένος Ιάπωνας σεφ και εστιάτορας, γεννημένος το 1949 στη Σαϊτάμα της Ιαπωνίας.
Ξεκίνησε την καριέρα του ως μαθητευόμενος σούσι στην Τόκιο και συνεχίζοντας ταξίδεψε στο Περού, όπου ανέπτυξε το μοναδικό του στυλ συνδυάζοντας την ιαπωνική παράδοση με τις περουβιανές νότες—γεγονός που τον έκανε παγκοσμίως γνωστό .
Το 1987 άνοιξε το πρώτο του εστιατόριο, Matsuhisa, στο Μπέβερλι Χιλς, όπου κέρδισε αμέσως την προσοχή της χολιγουντιανής ελίτ συμπεριλαμβανομένου του Robert De Niro, με τον οποίο συνεργάστηκε το 1994 για το άνοιγμα του πρώτου Nobu στη Νέα Υόρκη
Σήμερα, το πρότυπο του—το περουβιανά επηρεασμένο μείγμα από το signature πιάτο μαύρου μπακαλιάρου με miso—σερβίρεται σε πάνω από 50 εστιατόρια και σχεδόν 20 ξενοδοχεία παγκοσμίως . Ο Nobu έχει επίσης διακριθεί με βραβεία όπως το James Beard και έχει εμφανιστεί στο σινεμά, διατηρώντας ένα ισχυρό όραμα φιλοξενίας βασισμένο στην ποιότητα, την απλότητα και την αναγνωρισμένη πλέον εμπειρία Nobu .
Το Matsuhisa brand, τα εστιατόρια που φέρουν την υπογραφή του Nobu Matsuhisa, αποτελούν πλέον ορόσημο της παγκόσμιας υψηλής γαστρονομικής σκηνής, μετρώντας ήδη 10 κορυφαίους προορισμούς στην Ευρώπη: Matsuhisa Mykonos (Belvedere Hotel), Matsuhisa St. Moritz (Badrutt’s Palace Hotel), Matsuhisa Athens (Four Seasons Astir Palace Hotel Athens), Matsuhisa Munich (Mandarin Oriental), Matsuhisa Paris (Le Royal Monceau Raffles), Matsuhisa Limassol (Amara Hotel), Matsuhisa Cala di Volpe (Costa Smeralda), Matsuhisa St. Tropez (Château de la Messardière), Matsuhisa Val d’Isère (Airelles Val d’Isère) και Matsuhisa Paros (Avant Mar Hotel).