Νέος σεισμός «ταρακούνησε» την Κρήτη – Χωρίς ανησυχία λένε οι ειδικοί

Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το μεσημέρι στην Κρήτη, προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους, λίγες μόλις ώρες μετά τον ισχυρό σεισμό των 5,8 Ρίχτερ στ’ ανοιχτά της Ρόδου.
Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 9,2 χιλιομέτρων και επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή 14 χιλιόμετρα ανοιχτά της Χρυσής, νοτιοανατολικά του Λασιθίου.
Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας, ξεκαθάρισε ότι πρόκειται για «ανεξάρτητο σεισμικό γεγονός», το οποίο δεν συνδέεται ούτε με τον σεισμό της Ρόδου, ούτε με τα πρόσφατα φαινόμενα στο Αρκαλοχώρι. «Δεν χρειάζεται ανησυχία. Το επίκεντρο βρίσκεται νότια της Ιεράπετρας», σημείωσε.
Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Βασίλης Καραστάθης, επεσήμανε από την πλευρά του ότι είναι ακόμη νωρίς για ασφαλή συμπεράσματα, αλλά τόνισε ότι λόγω του μικρού εστιακού βάθους αναμένεται μετασεισμική δραστηριότητα.
Την προσοχή των πολιτών, ειδικά σε παραλιακές περιοχές, εφιστά και ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης, ο οποίος χαρακτήρισε τον σεισμό ως πιθανόν κύριο και υπογράμμισε πως το ρήγμα φαίνεται να έχει εξαντλήσει τη σεισμική του ενέργεια. «Ας είναι προσεκτικοί όσοι κάνουν μπάνιο και ειδικά ας απομακρύνουν μικρά παιδιά από τις ακτές, λόγω της πιθανότητας για μικρής κλίμακας τσουνάμι», δήλωσε.



