ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Νέα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων θα ανακοινωθούν για Εστίαση και Τουρισμό τι θα ισχύει αναλυτικά -Επιστρεπτέα 7

Νέα στήριξη στις  επιχειρήσεις, πρωτίστως για την εστίαση και τον Τουρισμό αναμένεται να εξαγγείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πιθανόν και εντός της ημέρας.

ΕΣΤΙΑΣΗ

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό το πρώτο «πακέτο» θα είναι τουλάχιστον 300 εκατ. ευρώ και θα αφορά όχι το σύνολο των 80.000 επιχειρήσεων του κλάδου, αλλά μόνο όσες εμφάνισαν πτώση τζίρου 20-30%. Η ενίσχυση θα είναι υπό τη μορφή επιχορήγησης, με στόχο να καλύψει το κόστος επανεκκίνησης τους.

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Για τον κλάδο του Τουρισμού που «έκλεισε» το 2020 με απώλειες 4,7 δισ ευρώ. Αναμένεται η νέα Υπουργική Απόφαση για την επιδότηση για την κάλυψη πάγιων δαπανών.Η απόφαση αυτή αφορά ειδικά τα ξενοδοχεία συνεχούς λειτουργίας τα οποία υπολογίζουν ότι θα μπορέσουν να αξιοποιήσουν μεγάλο μέρος από το διαθέσιμο κονδύλι των 500 εκατ. Ευρώ.

Επίσης οι επιχειρήσεις του Τουρισμού- και όχι μόνο- θα απαλλαγούν από το βραχνά της εφορίας και του ΕΦΚΑ για το επόμενο κρίσιμο εξάμηνο.

ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ

Τονωτικές «ενέσεις» περιμένει και το λιανεμπόριο, που βλέπει να πλησιάζει και η περίοδος του Πάσχα, χωρίς να έχει ανεβάσει ακόμα ρολά.Η κυβέρνησης μελετά το άνοιγμα του , το δεύτερο δεκαήμερο του Απριλίου, παρά την πίεση που ασκείται στα νοσοκομεία και παρά τις προειδοποιήσεις ειδικών .

Μια δύσκολη απόφαση γιατί εάν δεν το άνοιγμα δεν συνδυαστεί με την απαραίτητη ασφάλεια, τότε θα έχουμε τραγικά αποτελέσματα στην εξάπλωση του ιού.Τέλος ενδέχεται τα self test  να μην έρθουν στη χώρα έως τις 5 Απριλίου, καθώς μεσολαβεί και το Πάσχα των καθολικών (4 Απριλίου) .

ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑ 7

Η επιστρεπτεα προκαταβολή 7 οποία υπολογίζεται ότι θα ενισχύσει συνολικά 300.000 επιχειρήσεις με 1 δις ευρώ και θα δοθεί μέσα στον Απρίλιο

Η επιστρεπτέα προκαταβολή 7 θα δοθεί με βάση την πτώση τζίρου την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2021. Θα συνυπολογιστεί, και πάλι ο Ιανουάριος, με βάση τον οποίον δόθηκε η Επιστρεπτέα 6

Τέλος όπως φαίνεται θα υπάρξει και Επιστρεπτέα 8: που έρχεται τον Μάιο με νέα κριτήρια

Η Επιστρεπτέα 8 θα έχει νέους δικαιούχους και νέα κριτήρια ένταξης και το ύψος του ποσού που θα διατεθεί εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί στα 400 με 500 εκατ. ευρώ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button