ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Nεα  μέτρα και για τους εμβολιασμένους -Ρεβεγιόν με rapid test

Τα κρούσματά της «Όμικρον» στην Ελλάδα διπλασιάζονται κάθε 2 με 3 ημέρες

H  «Όμικρον» υπερβαίνει σε μεταδοτικότητα όλες τις γνωστές μεταλλάξεις του κορωνοϊού. Η Ελλάδα βρίσκεται περίπου 15 μέρες πίσω από την υπόλοιπη Ευρώπη σε σχέση με την «Όμικρον», κι έτσι το πιο κρίσιμο σημείο θα είναι οι τελευταίες ημέρες του Δεκέμβρη.

Τα κρούσματα της διπλασιάζονται κάθε 2 με 3 ημέρες, σύμφωνα με την Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, το νέο πλάνο θα έχει υποχρεωτικά rapid tests για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς σε μπαρ, εστιατόρια και κέντρα διασκέδασης.

Όλοι ενήλικες ακόμη και αυτοί που έχουν κάνει το εμβόλιο ή φέρουν πιστοποιητικό νόσησης, Θα πρέπει να επιδεικνύουν αρνητικό rapid test Η διάρκεια του θα είναι είτε 48, είτε 72 ώρες και όχι 24, όπως σχεδιαζόταν αρχικά, για να μην υπάρξει πανδαιμόνιο και συνωστισμός στα φαρμακεία.

Μετά το lockdown της Ολλανδίας , χθές και στο Λονδίνο ακυρώθηκαν όλες τις εορταστικές εκδηλώσεις.Την ίδια ώρα η μία μετα την άλλη οι χώρες της ΕΕ λαμβάνουν νέα μέτρα .Η «Ομικρον» είναι , 70 φορές πιο μεταδοτική από τη Δέλτα, η οποία είναι 100 φορές πιο μεταδοτική από την μετάλλαξη Άλφα

Με αυτά τα στοιχεία ειδικοί εκτιμούν πως η αύξηση των κρουσμάτων ενδέχεται να είναι δραματική, και υπάρχει μεγάλη  ανησυχία εξαιτίας των εορταστικών ημερών και των κοινωνικών συναναστροφών .

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button