ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Νέα αεροπορική οδηγία για τους ταξιδιώτες ,και διακοπή πτήσεων απο το Η. Βασίλειο

Η Γερμανία ,το Βέλγιο, η Ολλανδία, η Ιρλανδία, η Αυστρία, η Βουλγαρία και η Γαλλία, έκλεισαν τις πτήσεις απο το Ηνωμένο Βασίλειο ,ενώ το παράδειγμά τους ακολούθησε τελικά και η Ιταλία, που αρχικά ήταν υπό σκέψη.

Η Γαλλία επίσης διακόπτει από τα μεσάνυχτα κάθε μετακίνηση προερχόμενη από το Ηνωμένο Βασίλειο για 48 ώρες, ανακοινώθηκε από το πρωθυπουργικό γραφείο.


Στην Ελλάδα μετά από την νέα έξαρση κορονοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο ,οι επιβάτες που θα  φθάνουν στην χώρα μας ,θα μπαίνουν σε επταήμερο υποχρεωτικό περιορισμό σύμφωνα με την συμπληρωματική αεροπορική οδηγία (NOTAM) που εκδόθηκε από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Η αεροπορική οδηγία,  θα ισχύει από αύριο Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου και ώρα 06.00 το πρωί έως την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021, έτσι όλοι οι επιβάτες που εισέρχονται στην Ελλάδα με πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο θα υποχρεούνται σε επταήμερο υποχρεωτικό περιορισμό κατ’ οίκον ή στον τόπο προσωρινής διαμονής που δηλώνεται στη φόρμα PLF, εκτός αν παραμένουν στην Ελλάδα για μικρότερο χρονικό διάστημα όπου ο περιορισμός θα είναι όσο και η μέρες παραμονής τους .

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι  σήμερα ήταν υποχρεωτικός και παραμένει για τις υπόλοιπες διεθνείς αφίξεις, ο τριήμερος προληπτικός περιορισμός σε όλους τους επιβάτες από το εξωτερικό.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button