Μπόρις Τζόνσον: η Ρωσία σχεδιάζει «τον μεγαλύτερο πόλεμο στην Ευρώπη από το 1945»

Μεγάλη ένταση και σκηνικό πολέμου με συνεχόμενες εκρήξεις οβίδων και προειδοποιήσεων σε κεντρικούς, βόρειους και δυτικούς τομείς του Ντονέτσκ σημειώνεται τα τελευταία 24ωρα.Να θυμίσουμε ότι είναι η μεγαλύτερη πόλη της αυτοανακηρυγμένης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ.
Η κρίση της Ουκρανίας απασχόλησε σχεδόν μονομερώς τη Διάσκεψη του Μονάχου που αφορούσε την Ασφάλεια.Όλοι οι παρευρισκόμενοι απηύθηναν δραματικές εκκλήσεις για επιστροφή στον διάλογο φοβούμενοι ότι εάν δεν αποτραπεί θα ένας πόλεμος με πολύ μεγάλο κόστος για την Ευρώπη.
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον σε συνέντευξη του στο BBC ο Βρετανός πρωθυπουργός ανέφερε: Τα στοιχεία δείχνουν ότι η Ρωσία σχεδιάζει «τον μεγαλύτερο πόλεμο στην Ευρώπη από το 1945», Όλα τα σημάδια δείχνουν ότι από ορισμένες απόψεις το σχέδιο έχει ήδη ξεκινήσει».
Πιο συγκεκριμένα, ο Τζόνσον έκανε λόγο για πληροφορίες που υποδηλώνουν ότι η Ρωσία σκοπεύει να εξαπολύσει μια εισβολή που θα περικυκλώσει την ουκρανική πρωτεύουσα Κίεβο.
«Οι άνθρωποι πρέπει να κατανοήσουν το τεράστιο κόστος στην ανθρώπινη ζωή που μπορεί αυτό να συνεπάγεται»



