Ελλάδα

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Σήμερα ξεπεράσατε τον χειρότερο εαυτό σας

Μετωπική ήταν η σύγκρουση μεταξύ των πολιτικών αρχηγών στην Ολομέλεια της Βουλής

Τσίπρας  Μητσοτάκη έχετε τελειώσει πολιτικά και ζείτε σε παράλληλο σύμπαν», ανέφερε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Ο Αλέξης Τσίπρας υπερασπίστηκε την πρόταση δυσπιστίας που υπέβαλε εναντίον της κυβέρνησης, υποστηρίζοντας ότι απέτυχε να διαχειριστεί με επιτυχία τις κρίσεις που αντιμετώπισε, καλώντας τον πρωθυπουργό να παραιτηθεί και να προκηρύξει εκλογές.

Μητσοτάκης:Η Novartis είναι η πιο άθλια σκευωρία που κατασκευάστηκε ποτέ

«Δημοσιεύσατε ψεύτικα στοιχεία για να στήσουν ψεύτικες κατηγορίες. Αυτό δεν λέγεται δημοσιογραφία, αλλά συμμορία. Με αυτόν τον υπόκοσμο είστε αγκαλιά»

«Δεν έχω πολλά να πω περί δημοκρατίας για αυτούς που στοχοποίησαν 10 κορυφαία πολιτικά πρόσωπα. Η αθλιοδέστερη σκευωρία με το όνομα Novartis. Κατηγορούνται πια γιατί δημοσίευσαν ψεύτικά στοιχεία, όχι για την άποψή τους. Αυτό δεν είναι δημοσιογραφία, είναι συμμορία. Δύο πρώην πρωθυπουργοί, ο κ. Σαμαράς και ο κ. Πικραμμένος, τέσσερα στελέχη του κόμματος μας, οι κύριοι Αβραμόπουλος, Γεωργιάδης, Λυκουρέντζος και Σαλμάς στοχοποιήθηκαν στο πλαίσιο αυτής της σκευωρίας. Όλων οι υποθέσεις αρχειοθετήθηκαν από την Δικαιοσύνη. Πότε επιτέλους θα έχετε το θάρρος να τους ζητήσετε συγγνώμη; Πότε; Διακόπτω την ομιλία μου και πάρτε το λόγο για να τους ζητήσετε συγγνώμη. Τους κρεμάσατε στα μανταλάκια σ’ αυτήν εδώ πέρα την αίθουσα, στην πιο άθλια σκευωρία που κατασκευάστηκε ποτέ».

Μητσοτάκης :Κάνατε την πρόταση δυσπιστίας για τον κ. Φουρθιώτη;

«Αφιερώσατε το 1/3 της ομιλίας σας για τον κ. Φουρθιώτη. Πήρατε αγκαλιά έναν υπόδικο που μεγαλούργησε επί δικών σας ημερών και παραπέμφθηκε στην δικαιοσύνη επί των δικών μας ημερών. Αναρωτιέμαι αν όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ συμφωνούν με αυτή την επιλογή σας. Γι’ αυτό την κάνετε τελικά αυτή την πρόταση δυσπιστίας; Για τον κύριο Φουρθιώτη. Είναι τόσο σημαντικός στο πολιτικό στερέωμα. Βρήκα ενδιαφέρον το γεγονός ότι ο κύριος Φουρθιώτης είναι τόσο σημαντικός στον πολιτικό διάλογο που κανένας άλλος αρχηγός της αντιπολίτευσης, ο όποιος πήρε τον λόγο, δεν έκανε ούτε μία αναφορά σε αυτόν. Κανείς, μόνο εσείς. Πόσο πιο χαμηλά κ. Τσίπρα θα πέσετε; Πόσο πιο απελπισμένος θα γίνετε;

Τσίπρας:Είστε κλεισμένος σε μία «γυάλα» αυλοκολάκων και δημοσκόπων. Γιατί όταν ένας πρωθυπουργός γίνεται ανέκδοτο και αντικείμενο χλευασμού, έχει τελειώσει. Κύριε Μητσοτάκη, έχετε τελειώσει πολιτικά. Όχι μόνο γιατί αποτύχατε σε όλα τα κρίσιμα που διαχειριστήκατε, αλλά κυρίως γιατί την ώρα που αποτυγχάνετε, εσείςσυνεχίζετε το ίδιο βιολί μία επικοινωνίας. Δεν συμπεριφέρεστε ως πρωθυπουργός που πρέπει να λογοδοτεί, αλλά σαν πρίγκιπας, που η εξουσία του ανήκει κληρονομικά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

 

ΜητσοτάκηςΔεν είναι η πρώτη φορά που η αξιωματική αντιπολίτευση χρησιμοποιεί κοινοβουλευτικές διαδικασίες για να εξάγει τα εσωκομματικά της προβλήματα. Η κυβέρνηση σηκώνει το γάντι για να μιλήσει στους πολίτες για την εικόνα της χώρας σήμερα αλλά κυρίως για την επόμενη ημέρα», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

«Ακόμα και όταν επιμένετε στο αίτημά σας για εκλογές, δεν είπατε τίποτα για μία εναλλακτική πρόταση. Τι ακριβώς ζητάτε; Ποιος να προκύψει και ποιος να κυβερνήσει; Αυτός που επί 2,5 χρόνια μετά τις εκλογές δεν τόλμησε να κάνει ένα απολογιστικό συνέδριο για τα αίτια της ήττας του» είπε ο κ. Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι ο κ. Τσίπρας επιχειρεί να κλείσει εσωκομματικές πληγές.

«Η συγγνώμη δεν έγινε αντιληπτή από όσους δεν την έμαθαν. Και από όσους δεν την εξέφρασαν ποτέ»

«Η δημόσια αυτοκριτική και η συγγνώμη ενός πρωθυπουργού, είναι πολιτική πράξη με ειδικό βάρος και ξεχωριστή σημασία», σχολίασε.

Αναφορικά με τα προβλήματα από την κακοκαιρία «Ελπίς»

Ο κ. Μητσοτάκης αναγνώρισε ελλείψεις στον συντονισμό, ωστόσο απάντησε στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι επιτίθεται στην κυβέρνηση, επειδή κράτησε ανοιχτή την Αττική Οδό, όταν πέρυσι, στη «Μήδεια», κατηγορούσε την κυβέρνηση, επειδή την είχε κλείσει.

Για την πανδημία και την οικονομία ο Πρωθυπουργός τόνισε: «Οι όποιες αστοχίες, δεν μηδενίζουν το τεράστιο έργο που έχει γίνει. Υπερδιπλασιάστηκαν οι ΜΕΘ επί των ημερών αυτής της κυβέρνηση. Δεν ξεχνάμε ποιοι υποτιμούσαν τους επιστήμονες προτείνοντας κτηνιατρικά φάρμακα για θεραπείες. Αναγνώρισε ο κ. Πολάκης χωρίς να τον αναφέρω τον εαυτό του σε αυτό που είπα…Η Ελλάδα θα παρουσιάσει την πιο υψηλή ανάπτυξη το 2021. Παρουσίασε την μεγαλύτερη πτώση στην ανεργία. Ο δείκτης οικονομικού κλίματος δείχνει τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας να δείχνουν ρεκόρ εικοσαετίας».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Εδώ και δύο χρόνια, η Πολιτεία στήριξε την οικονομία και την κοινωνία με 43 δισεκατομμύρια ευρώ. Κάλυψε τις αμοιβές και την ασφάλιση όσων δεν δούλεψαν. Ανέστειλε οφειλές και κυρίως κράτησε ζωντανές τις θέσεις εργασίας παντού στη χώρα. Η Ελλάδα θα παρουσιάσει την πιο υψηλή ανάπτυξη το 2021. Παρουσίασε την μεγαλύτερη πτώση στην ανεργία. Ο δείκτης οικονομικού κλίματος δείχνει τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας να δείχνουν ρεκόρ εικοσαετίας. 50.000 άνεργοι βρήκαν δουλειά από τα προγράμματα του ΟΑΕΔ. Η αύξηση του κατώτατου μισθού έρχεται την 1η Μαΐου του 2022. Ο ΕΝΦΙΑ ήδη μειώθηκε κατά 22%.  Ο μηδενικός φόρος των γονεϊκών παροχών έχει ανακουφίσει χιλιάδες νοικοκυριά. Η χώρα μας γίνεται έδρα διεθνών επιχειρηματικών κολοσσών. Κάτι πρέπει να βλέπει στη χώρα μας η Microsoft για την επένδυσή της και η Cisco με τις εκατοντάδες θέσεις υψηλής εξειδίκευσης…».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button