ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Μητσοτάκης :η δυνατή Ελλάδα ενοχλεί κάποιους, δεχόμαστε από γείτονες νέους λεονταριασμούς -όσο  απειλούν, εκτίθενται

O πρωθυπουργός έκανε  και αναφορά στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ

Μήνυμα έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Τουρκία στην έναρξη της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου .Ο πρωθυπουργός απάντησε και στις αιτιάσεις της Τουρκίας περί αποστρατιωτικοποίησηςστα νησιά του Αιγαίου:

«Δεν έχουμε λόγο να ανοίξουμε διάλογο με το παράνομο, το ανιστόρητο και τελικά το αδιέξοδο. Αντίθετα μένουμε ανοιχτοί σε κάθε προσέγγιση που εδράζεται στη διεθνή νομιμότητα αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας και δεν θα σημαίνει ότι δεν θα δημοσιοποιούμε στα διεθνή φόρα όσα απαράδεκτα συμβαίνουν στην περιοχή μας».

Αυτοί επιλέγουν να σταθούν απέναντι στο διεθνές δίκαιο και το ΝΑΤΟ, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Επίσης ο πρωθυπουργός έκανε  αναφορά στη στάση που επέδειξε ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, αναφορικά με τα επεισόδια που σημειώθηκαν την Πέμπτη στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

«Επιτέλους ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να διαλέξει: Ή με τη γνώση και την ελευθερία, ή με τις κουκούλες και τη βία. Βιβλιοθήκη ή βαριοπούλα; Αυτά είναι τα ερωτήματα στα οποία πρέπει να απαντήσουν στον ΣΥΡΙΖΑ. Η δική μας απάντηση στο γκρέμισμα των βιβλιοθηκών είναι το χτίσιμο της νέας παιδείας, της τριτοβάθμιας παιδείας. Χθες μερικοί νεαροί επιτέθηκαν στους αστυνομικούς οι οποίοι προστάτευαν τα έργα κατασκευής της νέας βιβλιοθήκης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο.Όσοι θέλουν να ξανάμπουν με βαριοπούλες και να τα κάνουν τα γυαλιά – καρφιά η πολιτεία δεν θα το επιτρέψει γι’ αυτό, γιατί οσοι αναζητούν αίμα και ήρωες δεν θα το βρουν σε συλλογικότητες με το αποκαλυπτικό όνομα “ανομία”», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button