Ελλάδα

Μήπως σας τσιμπάνε τα ψαράκια στην θάλασσα αυτές τις ημέρες-δείτε την εξήγηση…

Σήμερα αλλά και τις τελευταίες ημέρες κάποιοι κολυμβητές σε παραλίες της Αττικής παραπονέθηκαν ότι τους τσιμπούσαν συνεχώς τα ψαράκια .Αναφορές για επιθετικά …ψαράκια ανέφεραν κολυμβητές σε παραλίες του Αλίμου , της Γλυφάδας και της Βάρκιζας.

Αναζητήσαμε λοιπόν και  βρήκαμε το λόγο για τον οποίο τα ψαράκια στην παραλία μας τσιμπάνε .

Πρώτον η χημική κατάσταση του νερού, δηλαδή η περιεκτικότητα σε αλάτι, οξυγόνο και άλλα στοιχεία και η φυσική κατάσταση, θερμοκρασία, κυματισμός, ρεύματα, ορατότητα, θολούρα και πίεση, είναι αυτά που αντιλαμβάνεται ο κάθε θαλάσσιος οργανισμός και τα οποία καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό την συμπεριφορά του.

Άρα μάλλον oι καιρικές συνθήκες παίζουν σίγουρα κάποιο ρόλο και τα κάνουν πιο επιθετικά η πιο φαγανά.

Μια ακόμη πιο απλή εξήγηση βέβαια είναι ότι τα χαριτωμένα ψαράκια με τα καθόλου χαριτωμένα δοντάκια τους πεινάνε και επειδή στις αμμώδεις παραλίες είναι αδύνατο να βρούνε τροφή τρώνε νεκρό δερματικό ιστό (απολέπιση) συνήθως από τα πόδια σας.

Βέβαια καμμιά φορά τσιμπάνε και σε άλλα σημεία του σώματος ,πράγμα πολύ ενοχλητικό και επώδυνο.

Χαρακτηριστική η περίπτωση λουόμενου χθες σε παραλία στο Λαγονήσι  όπου τα ….πεινασμένα ψαράκια του έκοψαν στη κυριολεξία μισή …κρεατοελιά απο τη πλάτη του.


Κάποιοι ισχυρίζονται ότι ο μόνος να τα αποφύγεις όταν πεινάνε είναι να τα ταΐσουμε πχ με ένα κομμάτι ψωμί.

Βέβαια εμείς δεν πιστεύουμε ότι είναι η λύση γιατί τότε μπορούν να…έρθουν  και….οι φίλοι τους στο γεύμα και σίγουρα δεν θα μας αφήσουν να κολυμπήσουμε.

Η μόνη λύση μάλλον είναι η κίνηση μας μέσα στο νερό που έστω για λίγο τα απωθεί .

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button