Ελλάδα

Mήπως περάσατε Κορονοϊο ;Δείτε τα πέντε σημάδια που δείχνουν πως μπορεί να είχατε τον ιό αλλά δεν το ξέρατε.

Σχεδόν όλοι έχουμε πολλούς ανθρώπους στο οικογενειακό η εργασιακό μας περιβάλλον που  πρόσφατα νόσησαν από  κορωνοϊό. Ενώ η  Δέλτα χαρακτηρίζονταν από έντονα  συμπτώματα όπως επίμονος βήχας, πυρετός και απώλεια γεύσης και όσφρησης, η Omicron φαίνεται να είναι πιο δύσκολο να διαγνωστεί, χάρη σε αρκετά γενικά ήπια συμπτώματα που μπορούν εύκολα να μοιάζουν με γρίπη ή κρύωμα.

Ακόμη και εάν κάποιος νιώθει ότι την «γλύτωσε» έρευνα δείχνει κάποια χαρακτηριστικά ήπια συμπτώματα ότι μπορεί να έχετε ήδη περάσει κορονοϊο.

Δείτε τα πέντε σημάδια ότι μπορεί να είχατε τον ιό αλλά δεν το ξέρατε.

1-Νομίζατε ότι είχατε απλή γρίπη

Είχατε δέκατα .λίγο βήχα και ήσασταν εξαντλημένος μπορεί να ήταν η Omricon, επειδή η εποχή της γρίπης και η πανδημία συνέπεσαν. Φέτος, οι γιατροί διαπιστώνουν κρούσματα Flurona – ταυτόχρονη μόλυνση με γρίπη και κορωνοϊό.

Τόσο η γρίπη όσο και ο κορωνοϊός είναι ιοί που βλάπτουν το αναπνευστικό σύστημα και προκαλούν παρόμοια συμπτώματα: βήχας, καταρροή, πονόλαιμος, πυρετός, πονοκέφαλος και κόπωση. Και οι δύο εξαπλώνονται και είναι αντίστοιχα μεταδοτικοί μέσα από σταγονίδια στον αέρα που διαχέονται όταν ένα άρρωστο άτομο μιλάει, αναπνέει ή βήχει.

2-Είχατε προβλήματα στο στομάχι

Ο κορωνοϊός είναι μια ασθένεια του αναπνευστικού, αλλά δεν βήχουν όλοι ή έχουν δύσπνοια. Για ορισμένους, η διάρροια μπορεί να είναι το πρώτο και μοναδικό σημάδι μόλυνσης.

Σύμφωνα με σχετική έκθεση που παρουσιάστηκε στο NBC, άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα ή ανοσοκαταστολή είναι πιο πιθανό να εμφανίσουν διάρροια ή άλλα συμπτώματα που σχετίζονται με το γαστρεντερικό μετά από λοίμωξη από την Omricon.

3-Εχετε ξαφνική πυκνή τριχόπτωση 

Εάν παρατηρήσετε ασυνήθιστα έντονη τριχόπτωση, ίσως οφείλεται στο ότι είχατε τον ιό. Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο The Lancet πριν από περίπου έναν χρόνο διαπίστωσε ότι το 22% των ασθενών υποφέρουν από τριχόπτωση στους έξι μήνες μετά τη μόλυνση, με τις γυναίκες να διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο.

4-Εμφανίσατε μόλυνση στα μάτια

Η οφθαλμική φλεγμονή ή η επιπεφυκίτιδα, μπορεί να είναι σύμπτωμα του ιού, αλλά αν και  είναι πολύ σπάνια.Τα μάτια σε κάποιους ασθενείς έμοιαζαν σαν να έπασχαν από αλλεργίες

5-Υποφέρατε από ένα περίεργο εξάνθημα

Μια μελέτη στην Ισπανία βρήκε πέντε τύπους εξανθημάτων στο δέρμα, συμπεριλαμβανομένου αυτού που ονομάζουν COVID toe, που παρατηρήθηκαν σε ασθενείς σε διαφορετικά νοσοκομεία. Σύμφωνα με τα ευρήματα, το εξάνθημα εμφανίζεται κυρίως σε νεαρούς ασθενείς και τείνει να παραμείνει για αρκετές ημέρες.

Αν και το εξάνθημα είναι ένα πολύ γνωστό σύμπτωμα ορισμένων ιών, οι ερευνητές εξεπλάγησαν όταν είδαν ποικιλία τύπων εξανθήματος σε ασθενείς με κορωνοϊό. Έχουν υπάρξει πολλές αναφορές για “κορωνοϊούς στα δάχτυλα των ποδιών” – ένα εξάνθημα που εμφανίζεται στα πόδια των ασθενών ακόμη και απουσία άλλων συμπτωμάτων

👉ακολουθήστε την σελίδα μας στο facebook

https://www.facebook.com/enjoynews.gr/

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button