Ελλάδα

Μια 13 χρονη Ελληνίδα κέρδισε τον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Λογοτεχνίας

Μια  13χρονη Ελληνίδα με το όνομα Μαρίτα Δατσέρη κέρδισε τον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Λογοτεχνίας που διοργανώθηκε από την Ένωση Συγγραφέων της Βόρειας Ελλάδας.

Η 13χρονη Μαρίτα  μόλις ολοκλήρωσε την A’ Γυμνασίου, αγαπάει τα ιστορικά βιβλία και απολαμβάνει να διαβάζει Βιζυηνό και Καβάφη. Το κορίτσι από το 5ο Γυμνάσιο Ηρακλείου, είναι το κορίτσι που έλαβε το πρώτο βραβείο μεταξύ συμμετεχόντων της ηλικίας της

Η νεαρή συγγραφέας από το Ηράκλειο της Κρήτης, που μόλις ολοκλήρωσε το πρώτο έτος της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ήδη με το ταλέντο της δημιουργεί επιρροές στη λογοτεχνία με το έργο της για την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Η Μαρίτα Δατσέρη μοιράστηκε την εμπειρία που έζησε εν μέσω καραντίνας, εξηγώντας πώς η γνώση και το γράψιμο κατάφεραν να την κάνουν να νιώσει ελεύθερη, ακόμη και με την εφαρμογή των αυστηρών περιοριστικών μέτρων.

«Ήταν μια δύσκολη χρονιά που αναγκαστήκαμε να την περάσουμε μπροστά από μια οθόνη υπολογιστή. Νομίζω, όμως, ότι ταξίδια μπορεί να κάνει κανείς τόσο με την σκέψη όσο και με τη φαντασία. Εγώ τουλάχιστον έτσι προσπάθησα να ταξιδέψω και σε αυτό με βοήθησε το διήγημα που έγραψα. Εξαιτίας αυτού, κατάφερα αρκετές στιγμές να ξεχάσω τη μουντή καθημερινότητα», είπε η 13χρονη Μαρίτα

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button