ΤΑΞΙΔΙΑ

Μετέωρα «Διατηρητέο και Προστατευόμενο μοναδικό Μνημείο της Ανθρωπότητας»

Τα Μετέωρα αποτελούν ένα από τα εντυπωσιακότερα γεωλογικά μνημεία όχι μόνο της Ελλάδας αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο.

Εκτός την ιδιομορφία και την ομορφιά της ευρύτερης περιοχής στα Μετεώρα βρίσκεται η δεύτερη μεγαλύτερη και σημαντικότερη μοναστική κοινότητα στον Ορθόδοξο Ελλαδικό χώρο μετα το Άγιο Όρος.Photos N Chatziiakovou

Δύο εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο φθάνουν στα Μετέωρα να θαυμάσουν τους πανύψηλους  βράχους  γλυπτά της φύσης που φιλοτέχνησαν προϊστορικά ποτάμια, με σκαρφαλωμένα επάνω τους μοναστήρια που αποτελούν φάρο της ορθοδοξίας .

Η θέα τους και μόνον προκαλεί δέος. Φωλιασμένα στις κορυφές και βρίσκονται στις σπηλιές τους από τον 11ο αιώνα.

Ο μοναχισμός εδώ ξεκίνησε τον 11ο αιώνα, όταν μοναχοί ασκητές έφυγαν από το Άγιο Όρος και ήρθαν στη Θεσσαλία, για να ασκητέψουν στις σπηλιές των πελώριων βράχων.
Τον 14ο αιώνα ο όσιος Αθανάσιος Μετεωρίτης οργάνωσε την πρώτη κοινοβιακή κοινότητα, ιδρύοντας τη μονή του Μεγάλου Μετεώρου. Ακολούθησαν μοναχοί και από άλλες περιοχές της Ελλάδος, ιδρύοντας 20 συνολικά μονές.

Εξερευνήστε το φωλιασμένο στους βράχους Καστράκι

Φωλιάζει ανάμεσα στους βράχους και είναι το ωραιότερο χωριό στην περιοχή. Έχει εστιατόρια, μικρά ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια, καθώς και καταστήματα με τουριστικά είδη. Το Παλιό Καστράκι έχει χαρακτηριστεί παραδοσιακός οικισμός.

Περιηγηθείτε στην Καλαμπάκα

Η Καλαμπάκα είναι πόλη-πύλη προς τα Μετέωρα. Το Κάντε βόλτα στην παλιά πόλη (Σπωτός), η οποία έχει αναπλαστεί. Επισκεφτείτε τη μοναδική στην Ελλάδα Σχολή Ξυλογλυπτικής καθώς και παραδοσιακά χαλκουργεία, όπου θα βρείτε σπάνια χειροποίητα χάλκινα είδη.

Το προϊστορικό σπήλαιο της Θεόπετρας

Μόλις 4 χλμ έξω από την Καλαμπάκα θα βρείτε ένα υποβλητικό σκηνικό, ένα σπήλαιο-αξιοθέατο που θα κεντρίσει το ενδιαφέρον σας. Στο εσωτερικό του σπηλαίου, μια κύρια αίθουσα 500 τ.μ. περίπου. Ο σχηματισμός του ασβεστολιθικού βράχου της Θεόπετρας τοποθετείται στην ανώτερη Κρητιδική περίοδο (137.000.000-65.000.000 χρόνια από σήμερα).

Μοναδικά τοπία για πεζοπορία και ποδήλατο

Η ευρύτερη περιοχή είναι προικισμένη με μοναδικής ομορφιάς φύση που σε προκαλεί να την εξερευνήσεις με πεζοπορία σε υπέροχα μονοπάτια η κάνοντας ποδήλατο .

Τέλος η περιοχή έχει εξαιρετικό φαγητό με ντόπια προιόντα .

Επιμέλεια των Enjoy Greece Magazine

Προβάλλουν την Ελλάδα με υψηλή αισθητική

https://www.facebook.com/enjoygreece1

 

 

 

 

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button