ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ματίνα Παγώνη στο enjoynews: Μπαίνουμε σε φάση σταθεροποίησης -τα εμβόλια και τα self  test θα βοηθήσουν να βγούμε πιο γρήγορα από το τούνελ

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ κ Ματίνα Παγώνη γνωστή για τον άμεσο και ειλικρινή τρόπο που μας ενημερώνει για τα θέματα της πανδημίας μίλησε με την Κατερίνα Κομνηνού -enjoynews.gr και μας έδωσε μια ανάσα συγκρατημένης αισιοδοξίας σχετικά με την εξέλιξη του Covid

Πρέπει να κάνουμε πολλά tests για να περιορίσουμε τους ασυμπτωματικούς φορείς της νόσου που ως γνωστόν διασπείρουν τον ιο.

Φως στο Τούνελ επιτέλους υπάρχει αλλά όχι άμεσα είναι λογικό ότι προς το τέλος Ιουνίου θα κάνουμε αυτή την σχετική ανοσία γύρω στο 55% και θα μπορούμε να αισθανθούμε ασφαλείς .

Σε ερώτηση μας σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στα Νοσοκομεία η κ Παγώνη μας τόνισε ότι είναι μεν σταθεροποιημένη αλλά δυστυχώς ακόμη οι ΜΕΘ είναι γεμάτες και δυστυχώς υπάρχουν κάποιοι ασθενείς διασωληνομένοι που βρίσκονται  εκτός ΜΕΘ.

Γι αυτόν τον λόγο πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και βήμα βήμα θα αντιμετωπίσουμε την κατάσταση.

Όταν αναφερθήκαμε  στην κ Παγώνη που είναι Πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών για την τιτάνια προσπάθεια που έχει γίνει από το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικο των νοσοκομείων μας απάντησε «κάνουμε το καθήκον μας στον άνθρωπο».

Σχετικά με το ότι κάποιοι γιατροί – νοσηλευτές δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί επεσήμανε ότι ένα ποσοστό αυτών δεν έχει εμβολιαστεί γιατί έχουν νοσήσει και μπορούν να εμβολιαστούν μετά από ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και κάποιοι είναι σε καραντίνα γι’ αυτό δεν μπορεί να πάει το 100% ενώ επεσήμανε πως πρέπει οπωσδήποτε να εμβολιαστούν οι γιατροί διότι έχουν υποχρέωση προς τον ασθενή. 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button