Ελλάδα

Μάχη με τις φλόγες με ενεργά μέτωπα σε Λέσβο ,Δαδιά και Κόρινθο

Στην Λέσβο

Συνεχίζεται  η μάχη με τις φλόγες  οι επόμενες ώρες είναι κρίσιμες για πιθανές αναζωπυρώσεις .

Η Βρίσα εκκενώνεται καθώς οι φλόγες βρίσκονται πλέον 500 μέτρα από τα πρώτα σπίτια του χωριού.Η πυρκαγιά σήμερα εξαιτίας των ανέμων που πνέουν στην περιοχή ξέφυγε προς τα δυτικά και βρίσκεται μεταξύ Βρίσας και Βατερών.

Η κατάσταση στην περιοχή κρίνεται ακόμη  αρκετά κρίσιμη με τους πυροσβέστες να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια να περιορίσουν τις φλόγες για να μην κινδυνέψει και πάλι ο οικισμός των Βατερών. Χθες το βράδυ (23-07-2022) οι άνδρες της Πυροσβεστικής έδωσαν πραγματική μάχη με τις φλόγες να περιορίσουν τα δύο μεγάλα μέτωπα σε Βρίσα και Σταυρό και να εμποδίσουν τη φωτιά να ξεφύγει. Ωστόσο όπως αναφέρουν οι πυροσβέστες είχαμε διαρκώς νέες αναζωπηρώσεις.

Στον Έβρο

Δραματικές ώρες ζουν οι κάτοικοι στο Σουφλί του Έβρου, όπου για τέταρτο 24ωρο συντελείται μια απίστευτη περιβαλλοντική και οικολογική καταστροφή .Το πολύτιμο Εθνικό Πάρκο Δάσους Δαδιάς-Λευκίμμης-Σουφλίου, είναι η μεγαλύτερη περιοχή «Natura 2000» της χώρας μας και μία από τις σημαντικότερες προστατευόμενες περιοχές σε διεθνές επίπεδο.

Στην Κόρινθο

Φωτιά εκδηλώθηκε προ ολίγου τώρα στη θέση Σοφικό Κορινθίας στην περιοχή Κατακάλι και βρίσκεται σε εξέλιξη.Η φωτιά καίει ξερά χόρτα και πεύκα.

Ενώ υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε αργά το πρωί της Κυριακής στη Ζωφριά στο Ποικίλο Όρος στην Αττική .

Ηρωική η προσπάθεια των Πυροσβεστών και των εθελοντών σε αυτή την μάχη με τις φλόγες υπο εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες .

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button