Ελλάδα

Λέσβος: μεγάλη μηχανοκίνητη πορεία -«Δεν θέλουμε να κυβερνάνε το νησί μας η Ύπατη Αρμοστεία και οι Μ.Κ.Ο.»

Μετα την Χίο ,σήμερα έχει σειρά η κοινωνία της Λέσβου να διαμαρτυρηθεί με μια μηχανοκίνητη πορεία για το «Μεταναστευτικό» που έχει δημιουργήσει αφόρητη κατάσταση στο νησί .

Οι φορείς που διοργανώνουν αυτήν την πορεία δηλώνουν:

«ΚΑΛΟΥΜΕ όλο τον Λεσβιακό λαό μαζί με όλους τους φορείς του τόπου μας να συμπαραταχθούμε και από κοινού να στηρίξουμε αυτό τον αγώνα που έχει την καθολική αποδοχή της Λεσβιακής κοινωνίας! Να διατρανώσουμε την απόφαση μας ότι όλοι μαζί ενωμένοι δεν θα επιτρέψουμε την υλοποίηση αυτών των απαράδεκτων και εθνικά επικίνδυνων σχεδιασμών».

Ο Έβρος και η Χίος μας έδειξαν το δρόμο. Ας αποδείξουμε σε όλους για μια ακόμη φορά πως είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε για να παραδώσουμε στα παιδιά μας και στα εγγόνια μας ακέραια όσα παραλάβαμε από τους πατεράδες και τους παππούδες μας!

Δεν θέλουμε να κυβερνάνε τη Λέσβο μας η Ύπατη Αρμοστεία και οι Μ.Κ.Ο.! Δεν θέλουμε να γίνουμε ξένοι στον ίδιο τον τόπο μας!

ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ! ΦΥΛΑΚΕΣ ΨΥΧΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΝΗΣΙΑ!

ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΠΟΛΥΜΗΝΟΥ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΥ

ΚΑΜΜΙΑ ΝΕΑ ΔΟΜΗ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ

ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΣ ΤΩΡΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ-ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

ΑΜΕΣΑ ΝΑ  ΤΟΥΣ ΔΟΘΟΥΝ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΑΠΕΙ  ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΟΥΝ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ

ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΓΙΑ ΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΣΥΛΟΥ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΕΕ ΚΑΙ ΟΗΕ  

Ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης δήλωσε:

“Χαιρετίζω τη συγκέντρωση και αυτοκινητοπομπή της Κυριακής 28.2.2021 στη Μυτιλήνη με ευκαιρία του έτους από την μεγαλειώδη απόκρουση από τον Λεσβιακό λαό της βίαιης εγκατάστασης δομής μόνιμης διαμονής μεταναστών στη νήσο. Σκοπός της συγκεντρώσεως της Κυριακής είναι η εκ νέου απόκρουση της δομής αυτής στη Λέσβο, η οποία εκ νέου σχεδιάζεται παρά τη βούληση των Λεσβίων, όπως και στη Χίο.

Θα αποκρούσουμε την εγκατάσταση δομής για μόνιμη εγκατάσταση μεταναστών στη Λέσβο και Χίο. Δεν θα συνεργήσουμε σε μια τέτοια εγκατάσταση για προφανείς λόγους, σε μια παραμεθόριο περιοχή υπό τη συνεχή απειλή της γείτονος χώρας.

Διεκδικούμε την εκκένωση της νήσου από τους μετανάστες έως το προσεχές Πάσχα, όπως εδήλωσαν δύο Υπουργοί της Κυβερνήσεως. Διεκδικούμε την άμεση εκκένωση του Μαυροβουνίου, ο οποίος γειτνιάζει με τον οικοδομικό ιστό της πόλεως και γειτονικών οικισμών. Διεκδικούμε την άμεση αποζημίωση των κατοικιών της Μόριας και των επιχειρήσεων της περιοχής του ΚΥΤ Μόριας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button