ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Εδώ γίνεται πραγματικός πόλεμος κάθε μέρα – Οι κοινές δηλώσεις με Ζελένσκι μετά την έκρηξη

Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στάθηκε πολύ στην πυραυλική επίθεση που δεχθηκε η αυτοκινητοπομπή του Βλόντιμιρ Ζελένσκι  ενόσω η ελληνική αντιπροσωπεία βρισκόταν στο λιμάνιτης Οδησσού.

Σχολιάζοντας το σοβαρό περιστατικό  ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως «μας έκαναν μία ξενάγηση στο λιμάνι. Όταν ακούσαμε κάποιες σειρήνες και λίγο μετά όταν πηγαίναμε στα αυτοκίνητα, ακούσαμε μία μεγάλη έκρηξη. Για εμάς, είναι η καλύτερη υπενθύμιση ότι εδώ γίνεται πραγματικός πόλεμος. Κάθε μέρα. Ο οποίος δεν επηρεάζει μόνο το μέτωπο».

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη στάση της Ελλάδας, η οποία από την πρώτη στιγμή ήταν κοινή με τη στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Δεν μπορούσαμε να παραμείνουμε ουδέτεροι στην υπεράσπιση των ευρωπαϊκών αξιών», επεσήμανε μεταξύ άλλων. Ακόμη, ο κ. Μητσοτάκης ευρισκόμενος έξω από έναν ναό που έχει δεχθεί πλήγματα από τις ρωσικές δυνάμεις, ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σημασία της Οδησσού για τους Έλληνες καθώς εκεί, περίπου 200 μέτρα από το σημείο όπου διεξαγόταν η συνέντευξη τύπου, βρίσκεται το ιστορικό κτήριο της Φιλικής Εταιρείας.

«Η Οδησσός είναι ταυτισμένη στη συνείδηση της πατρίδας με τον αγώνα της ανεξαρτησίας, την ελληνική επανάσταση», σημείωσε ακόμη.

Το «ευχαριστώ» Ζελένσκι σε Μητσοτάκη

«Ευχαριστώ τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, που βρήκε το θάρρος να έλθει εδώ και ευχαριστώ για τη στήριξη», ήταν τα λόγια του Προέδρου της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button