ΑΠΟΨΕΙΣΥΓΕΙΑ

Κυκλοφορούν  πλαστά Ozempic, προειδοποίηση από τον ΠΟΥ 

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας απεύθυνε προειδοποίηση προς τους καταναλωτές να είναι πολύ προσεκτικοί καθώς κάποιοι εκμεταλλευόμενοι τη ζήτηση που έχουν το Ozempic και άλλα φάρμακα για GLP-1, διακινούν πλαστά σκευάσματα!

Δεν είναι μόνο το Ozempic, αλλά και το Mounjaro της Eli Lilly και άλλα φάρμακα GLP-1 που βοηθούν στην απώλεια βάρους.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποίησε ότι υπάρχουν στην αγορά πλαστά φάρμακα, που ισχυρίζονται ότι περιέχουν τη δραστική ουσία του φαρμάκου για τον διαβήτη Ozempic και της θεραπείας απώλειας βάρους Wegovy της Novo Nordisk.

Τον τελευταίο καιρό, η ζήτηση έχει ξεπεράσει την προσφορά για το Ozempic, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί «χώρος» για να ρίξουν κάποιοι στην αγορά «πλαστά» φάρμακα!

Η προειδοποίηση του ΠΟΥ αφορά τρεις παραποιημένες παρτίδες σεμαγλουτίδης που εντοπίστηκαν στη Βραζιλία και στο Ηνωμένο Βασίλειοτον Οκτώβριο του 2023 και στις ΗΠΑ τον Δεκέμβριο του 2023.

Τα πλαστά φάρμακα θα μπορούσαν να είναι επιβλαβή και εάν δεν περιέχουν τις απαραίτητες ουσίες μπορεί να οδηγήσουν σε επιπλοκές στην υγεία, λόγω μη ρύθμισης της γλυκόζης στο αίμα ή του βάρους, ανέφερε ο ΠΟΥ, συνιστώντας στους ασθενείς να μην εμπιστεύονται άγνωστους ή μη εξουσιοδοτημένους προμηθευτές.

Και οι δύο φαρμακοβιομηχανίες, Lilly και Novo, έχουν μηνύσει αρκετούς φορείς για να τους σταματήσουν από το να πωλούν προϊόντα που ισχυρίζονται ότι περιέχουν τις δραστικές ουσίες τιρζεπατίδη και σεμαγλουτίδη που χρησιμοποιούνται στα αντίστοιχα δημοφιλή φάρμακα που παράγουν για τον διαβήτη και την απώλεια βάρους.

Πηγή: iatropedia.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button