ΕπενδύσειςΤουρισμός

Κυκλάδες: Η κρίση φέρνει πωλητήριο σε 45 ξενοδοχεία – Πόσα πωλούνται σε κάθε νησί

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα αποτελέσματα έρευνας  αναφορικά με την πώληση ξενοδοχείων στην Ελλάδα. Με βάση την έρευνα η οποία στηρίχθηκε σε δημοφιλή  site  αγοράς και πώλησης ακινήτων, προκύπτει ότι το τελευταίο δίμηνο και ιδιαίτερα τον τρέχοντα μήνα, καταγράφηκαν 316 αγγελίες για την πώληση ξενοδοχείων στο σύνολο της χώρας, τα 45 εκ των οποίων είναι στις Κυκλάδες.

Ο πραγματικός αριθμός των προς πώληση ξενοδοχείων μπορεί να είναι ακόμη μεγαλύτερος από αυτόν που καταγράφεται στην σχετική έρευνα καθώς σε πολλές των περιπτώσεων οι ιδιοκτήτες που επιθυμούν να πωλήσουν τα ξενοδοχεία τους χρησιμοποιούν άλλους τρόπους πέραν του διαδικτύου.

Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο τουρισμός λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού δεν αποκλείεται να αυξήσει περαιτέρω τον αριθμό των πωλήσεων τους επόμενους μήνες, οπότε θα φανεί το πλήρες μέγεθος των συνεπειών στην αγορά.

Οι τιμές των προς πώληση ξενοδοχείων, διαμορφώνονται σύμφωνα με την τοποθεσία, την παλαιότητα, τα τετραγωνικά αλλά και τα αστέρια που διαθέτουν.

Τα τελευταία 45 ξενοδοχεία που έχουν βάλει πωλητήριο στις Κυκλάδες κατανέμονται ανά νησί ως εξής: Πάρος 15, Μύκονος 13 (εκ των οποίων τα 4 καινούργια), Σαντορίνη 10, Σίφνος 2, Μήλος 1, Νάξος 1, Σύρος 1, Άνδρος 1, Φολέγανδρος 1.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button