ΑΠΟΨΕΙΣ

Κοζάνη: ένα πανέμορφο αρκουδάκι βρέθηκε σε αυλή σπιτιού και διεσώθει απο τους ιδιοκτήτες

Μοιάζει με λούτρινο παιχνίδι και όμως είναι αληθινό το πολυ όμορφο αρκουδάκι που κυνηγημένο από σκυλιά βρέθηκε σε αυλή σπιτιού, και σώθηκε χάρη στα αντανακλαστικά και την ευαισθησία δύο ανθρώπων του Παύλου και της Μάρθας στο Εμπόριο Κοζάνης.

Πρόκειται για ένα μόλις τριών μηνών αρκουδάκι που διεσώθη, όταν το ζευγάρι το περιόρισε σε ασφαλές σημείο και ειδοποίησε τη Δασική Υπηρεσία Κοζάνης και τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ.

Η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης, κατέφθασε και κατάφερε να ηρεμήσει  το ζωάκι που ήταν τρομοκρατημένο, δίνοντάς του λίγη τροφή και νεράκι και άρχισε αμέσως να αναζητά τη μαμά αρκούδα σε δασική περιοχή, κοντά στο σημείο όπου βρέθηκε.
Μάλιστα, το αρκουδάκι τοποθετήθηκε μέσα σε μία πρόχειρη κατασκευή, από την οποία δεν μπορούσε να αποδράσει, αλλά θα ήταν εύκολο για τη μητέρα να το βγάλει από εκεί.

Οι κραυγές και το κλάμα της μικρής αρκούδας ακούγονταν σε μεγάλη ακτίνα και θα ήταν αρκετά, ώστε να το εντοπίσει και να επανενωθούν.

Δυστυχώς, όμως, αυτό δεν έγινε και έτσι ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ παρέλαβε ξανά το αρκουδάκι το επόμενο πρωί και το μετέφερε στο Κέντρο Επανένταξης Άγριας Ζωής, όπου θα μεγαλώσει για ένα έτος και στη συνέχεια θα γίνει επιχείρηση για να προσπαθήσουν να επανενταχθεί στο φυσικό περιβάλλον.

Με σχετική ανακοίνωση της η οργάνωση αναφέρει πως  το αρκουδάκι το ονομάσαν Μάρθα ως ελάχιστη ανταπόδοση στην κυρία που το έσωσε.

Η Μάρθα ζυγίζει περίπου πέντε κιλά και είναι υγιέστατη.

Μάλιστα τα πρώτα δείγματα είναι πολύ ενθαρρυντικά, γιατί αποφεύγει τους φροντιστές της και διατηρεί τη συμπεριφορά ενός άγριου ζώου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button