Ελλάδα

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Μετεωρολογική βόμβα από Ιταλία θα φέρει ισχυρή κακοκαιρία στη χώρα μας

Για σοβαρή κακοκαιρία που θα πλήξει τις επόμενες ημέρες τη χώρα , ενημερώνει με ανάρτηση του στα social media, ο μετεωρολόγος του Open , Κλεαρχος Μαρουσακης. Ας δούμε αναλυτικά την ανάρτηση του :

Πολικές αέριες μάζες αναμένεται να καλύψουν μεγάλο μέρος της δυτικής και κεντρικής Ευρώπης και μάλιστα θα φτάσουν μέχρι και την Ιταλία όπου εκεί καθώς θα συγκρουστούν με θερμότερες και υγρότερες από την κεντρική Μεσόγειο αναμένεται να σχηματίσουν αυτό που στην Μετεωρολογία ονομάζουμε “Μετεωρολογική βόμβα”, δηλαδή ένα βαρομετρικό χαμηλό του οποίου η ατμοσφαιρική πίεση πέφτει με πολύ γρήγορο ρυθμό.

Στον πρώτο χάρτη μας επισημαίνουμε με ένα πλαίσιο την περιοχή όπου θα λάβει χώρα αυτή η εκρηκτική κυκλονογέννεση.

Καθώς αυτό το σύστημα κακοκαιρίας θα κινηθεί προς τα βορειοανατολικά θα προκαλέσει κακοκαιρία στη χώρα μας το τριήμερο Παρασκευή – Κυριακή με κύρια χαρακτηριστικά τους πολύ ισχυρούς ανέμους, την πτώση της θερμοκρασίας, τα χιόνια στα βουνά μας αλλά ακόμη και μέσα σε πόλεις στη δυτική Μακεδονία, καθώς και τις ισχυρές βροχές – καταιγίδες.

Στον δεύτερο χάρτη μας αποτυπώνονται οι χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά τμήματα ενώ τέλος ακολουθεί βίντεο στα σχόλια με την πορεία – εξέλιξη των βροχοπτώσεων όπου όσο πιο σκούρα είναι τα χρώματα τόσο πιο έντονα φαινόμενα αναμένουμε.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι και την Πέμπτη σε αρκετές περιοχές της χώρας μας θα κυριαρχούν οι υψηλές θερμοκρασίες με τους νοτιάδες να μεταφέρουν και αφρικανική σκόνη όπου για παράδειγμα στην Αθήνα θα συναντάμε θερμοκρασίες κατά 6 με 8 βαθμούς πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι για τον μήνα που διανύουμε η μέση μέγιστη θερμοκρασία στην Αθήνα είναι περίπου οι 12 με 13 βαθμοί και θα βρισκόμαστε κοντά στους 20°.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button