Ελλάδα

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Με βροχές το «Χριστός Ανέστη»

Σύμφωνα με τη πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη τη Μ. Τετάρτη θα επιμείνουν οι βοριάδες μέσα στο Αιγαίο μέχρι και το μεσημέρι, γιατί στη συνέχεια δειλά-δειλά θα αρχίσουν να υποχωρούν και θα δώσουν τη θέση τους σε λίγες τοπικές βροχές στα δυτικά και βορειοδυτικά τμήματα της χώρας.

Τη Μ. Πέμπτη μια διαταραχή θα προσεγγίσει τη χώρα, η οποία θα αφορά τη δυτική, κεντρική και βόρεια Ελλάδα. Αναμένονται βροχοπτώσεις στην περιοχή της Ηπείρου, στο βόρειο Ιόνιο, στη δυτική και βορειοδυτική Πελοπόννησο, γύρω από τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία και τη Θράκη. Αντίστοιχο θα είναι το καιρικό μοτίβο και τη Μ. Παρασκευή, καθώς θα σημειωθούν βροχοπτώσεις στα ίδια γεωγραφικά διαμερίσματα, αλλά όχι κάτι το ιδιαίτερο.

Το Μ. Σάββατο θα περάσει μια οργανωμένη κακοκαιρία από το μεσημέρι και στη συνέχεια, με έμφαση το Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, αλλά και τα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου. Οι Κυκλάδες, η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα δεν θα επηρεαστούν από τις βροχές και και τις καταιγίδες. Η Ανάσταση σε πολλά γεωγραφικά τμήματα θα γίνει με βροχές, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Την Κυριακή του Πάσχα τα φαινόμενα αναμένεται να μετατοπιστούν μέσα στο Αιγαίο μέχρι και το πρωί, με τον καιρό να καθαρίζει σιγά-σιγά από τα δυτικά προς τα ανατολικά. Είναι πιθανόν να σημειωθούν κάποιες μπόρες το απόγευμα της Κυριακής στην κεντρική και βόρεια ηπειρωτική χώρα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button