ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Κιβωτός του Κόσμου: Γονείς ζητούν τα παιδιά τους πίσω και εισέβαλλαν στην Κιβωτό του Κόσμου, στον Κολωνό.

Σύσκεψη στο Μαξίμου σήμερα υπό τον Πρωθυπουργό για να μην βρεθούν στο δρόμο τα παιδιά των δομών

Ένταση επικράτησε λίγο μετά τις 09:00 στη δομή της Κιβωτού του Κόσμου στον Κολωνό, όταν κάποιοι γονείς παιδιών εισέβαλλαν στον χώρο «ζητώντας τα παιδιά τους πίσω».

Ένας άνδρας μιλώντας στους δημοσιογράφους είπε ότι «τους έχουν πάρει τα παιδιά» για να τα «πουλήσουν»!

Εν τω μεταξύ  μια έκτακτη σύσκεψη σήμερα το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου τίθεται επί τάπητος το θέμα των προνοιακών δομών και ιδιαιτέρως της Κιβωτού του Κόσμου στον απόηχο των καταγγελιών παιδιών για πράξεις κακοποίησης και ασέλγειας.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με την αρμόδια υφυπουργό κ Δόμνα Μιχαηλίδου και άλλους παράγοντες, επιχειρούν να βρουν λύσεις, ώστε να συνεχιστεί η εύρυθμη λειτουργία της «Κιβωτού του Κόσμου» και να μη μείνουν στο δρόμο τα παιδιά μετά τις τελευταίες εξελίξεις.

Το θέμα της «Κιβωτού του Κόσμου» ανέδειξε μια σειρά αρρυθμιών και αστοχιών όσον αφορά στον έλεγχο του κράτους σε προνοιακές δομές και ΜΚΟ που ασχολούνται με παιδιά, και τα ερωτήματα που τίθενται είναι πολλά.

Στο μικροσκόπιο τα ταξίδια του πατέρα Αντωνίου .

Δέκα είναι μέχρι στιγμής οι καταγγελίες ενώ, στο πλαίσιο των ερευνών του εισαγγελέα έχουν μπει, εκτός από τον ιερέα Αντώνιο Παπανικολάου, και άλλοι τρεις εργαζόμενοι.Οι Αρχές, λοιπόν, ερευνούν εξονυχιστικά δύο συγκεκριμένα ταξίδια  στην Χίο και την Καλαμάτα.

Και στα δύο αυτά ταξίδια, ο 19χρονος ο οποίος έχει καταθέσει, ήταν μαζί και οι περιγραφές, στην κατάθεσή του, είναι οι περισσότερες από τα συγκεκριμένα ταξίδια, όπου, εκτός από τον καταγγέλλοντα, ήταν και άλλα παιδιά. Μάλιστα κάποια από τα παιδιά αναφέρουν ότι ο ιερέας έδειχνε ιδιαίτερη προσοχή σε κάποια από τα παιδιά των δομών.

Οι Αρχές αναμένεται να αναζητήσουν, από όσους βρέθηκαν σε αυτά τα ταξίδια, και άλλες μαρτυρίες για το τι έχει συμβεί.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button