ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Κικίλιας: «Εννέα απόπειρες εμπρησμού έγιναν σήμερα στην περιοχή του Αυλώνα»

Ο Βασίλης Κικίλιας χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα, έστειλε αυστηρό μήνυμα στους εμπρηστές, λέγοντας χαρακτηριστικά «δεν θα γλιτώσετε, θα σας βρούμε και θα λογοδοτήσετε στη Δικαιοσύνη».

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, «κάποιοι αλητήριοι εμπρηστές βάζουν φωτιές, θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, δάση και περιουσίες. «Είναι όχι απλά ανεπίτρεπτο, αλλά αισχρό και εγκληματικό!».

Ο κ. Κικίλιας έκανε λόγο για εμπλοκή αγροτικού φορτηγού και για προσαγωγές υπόπτων. «Θα κάνουμε τα πάντα για να συλλάβουμε», τόνισε.

Την ώρα που οι δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος, οι εθελοντές μας και όλη η Πολιτική Προστασία δίνουν τεράστιες μάχες για την αντιμετώπιση πυρκαγιών που εκδηλώνονται σε όλη την επικράτεια και κάποιες από αυτές παίρνουν ανεξέλεγκτε διαστάσεις λόγω των θυελλωδών ανέμων, κάποιοι αλητήριοι εμπρηστές βάζουν φωτιές θέτοντας σε κίνδυνο τα δάση, τις περιουσίες και πρωτίστως τις ανθρώπινες ζωές», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας.
Όπως δήλωσε ο ίδιος, στους πρόποδες της Πάρνηθας, στην περιοχή Αυλώνα,  από τις  8 το πρωί έγιναν 9 απόπειρες εμπρησμού.
8:13 περιοχή Αυλώνας, πρώτη προσπάθεια.
8:57: περιοχή Σικάμηνο/ Αυλώνα τρεις προσπάθειες
9:47: περιοχή Σικάμηνο/Αυλώνα άλλες τρεις προσπάθειες
10:51: Βόρεια της Αυλώνας, μια προσπάθεια.
12:02: Βόρεια της Αυλώνας, στους πρόποδες της Πάρνηθας, μια προσπάθεια εμπρησμού η οποία πήρε διαστάσεις.
«Αυτό που συμβαίνει είναι όχι απλά ανεπίτρεπτο, αλλά αισχρό και εγκληματικό. Αναγνωρίστηκε ασημί αγροτικό ημιφορτηγό που πιθανόν εμπλέκεται στα περιστατικά. Γίνονται προσαγωγές υπόπτων. Το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής, κυρίως η Ελληνική Αστυνομία και πάντως η ΕΥΠ θα κάνουν τα πάντα για να συλλάβουν τους εμπρηστές. Εγκληματείτε ενάντια στη χώρα. Δεν θα γλιτώσετε. Θα σας βρούμε και θα λογοδοτήσετε στη Δικαιοσύνη», τόνισε σε έντονο ύφος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button