ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Κάστρο Windsor : Συνάντηση Βασιλιά Καρολου Γ – Μητσοτάκης σε ένα πολύ θερμό κλίμα

Ολοκληρώθηκε πριν λίγα λεπτά η συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης   με τον Βασιλιά  Κάρολος Γ στο κάστρο του Γουίνδσορ. Παρούσα ήταν και η σύζυγος του Έλληνα πρωθυπουργού, κυρία Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη.

Η συνάντηση ανάμεσα στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με τον Κάρολο Γ’ του Ηνωμένου Βασιλείου στο κάστρο του Γουίνδσορ διεξήχθη σε  ένα ιδιαίτερα θερμό και φιλικό κλίμα.

Και όπως  δήλωσε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ,  κύριος Γιάννης Οικονόμου, ο κ. Μητσοτάκης στη συνάντηση με τον Βασιλιά Κάρολο Γ’ θα έθετε και θέματα ελληνικού ενδιαφέροντος. 

Μάλιστα, στο επίκεντρο της τελευταίας τους συνάντησης είχε βρεθεί η ολιστική στρατηγική που είχε εφαρμόσει το Ίδρυμα του Καρόλου για την αποκατάσταση της έπαυλης και του κτήματος που το περιβάλλει, την ανάπτυξη εκπαιδευτικών, περιβαλλοντικών και άλλων δράσεων και την ανάδειξη του κτήματος σε πράσινο τοπόσημο που είναι ανοικτό στους πολίτες σε όλη τη διάρκεια του χρόνου και προσφέρει θέσεις εργασίας στην τοπική κοινωνία.

Η συνάντηση εκείνη είχε επικεντρωθεί στα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης για την αξιοποίηση του Τατοΐου, για την οποία ο Κάρολος έχει εκδηλώσει προσωπικό ενδιαφέρον από την τελευταία συνάντηση με τον πρωθυπουργό στην Αθήνα .

Αξίζει να σημειώσουμε  ότι ο Κάρολος ήταν πάντα υποστηρικτικός στο πάγιο αίτημα της Αθήνας για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα. 

Υπενθυμίζεται, ότι ο Κάρολος την εποχή που ήταν ακόμα διάδοχος του βρετανικού θρόνου είχε πάντα ιδιαίτερη σχέση με την Ελλάδα λόγω της της ελληνικής καταγωγής του πατέρα του, πρίγκιπα Φιλίππου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button