Ελλάδα

Καρχαρίας τρόμαξε τουρίστες στην Κώ -video

Στην παραλία Καμάρι της Κώ ένας καρχαρίας περίπου 4 μέτρων λαχτάρισε τους λουόμενους.Το κήτος έγινε αντιληπτό απο ζευγάρι Βρετανών που εκείνη την ώρα κολυμπούσε και ευτυχώς πρόλαβε να βγεί στην ακτή αλλά και με τις φωνές του να ειδοποιήσει και τους άλλους λουόμενους να βγούνε απο την θάλασσα.

Το γεγονός δεν είναι κάτι συνηθισμένο για της Ελληνικές θάλασσες και ιδιαιτέρως σε τόσο κοντινή απόσταση απο την ακτή.Ο αυτόπτης μάρτυρας Τζάκι Τζόουνς ένας 60χρονός Βρετανός , είπε ότι ο καρχαρίας κολυμπούσε σχετικά κοντά  την ακτή γεγονός που έκανε τους  πανικόβλητους κολυμβητές να βγούνε τρέχοντας έξω από το νερό.

Η σύζυγος  του Jackie είπε : «Μόλις είχα βγει από το νερό και χαίρομαι γιατί δεν ήθελα με τίποτε να είμαι το επόμενο γεύμα του.Ο σύζυγός μου είδε κάτι στο νερό και σκέφτηκε ότι ήταν κάποιος που έκανε κολύμβηση με αναπνευστήρα.Αλλά όταν σηκωθήκαμε όρθιοι και μπορούσαμε να δούμε ότι ήταν ξεκάθαρα ένα πτερύγιο.Δεν επρόκειτο να ξαναμπώ στο νερό μετά από αυτό!»

 

Οι περισσότεροι επιστήμονες πιστεύουν ότι οι συναντήσεις ανθρώπου-καρχαρία στη Μεσόγειο θα γίνουν πιο συχνές καθώς τα βαθύτερα νερά όπου ζουν υπεραλιεύονται όλο και περισσότερο.

Πιο πρόσφατα, μια δημοφιλής παραλία στη Γαλλία αναγκάστηκε να κλείσει αφού ένα θηρίο 8 μέτρων εντοπίστηκε να περιφέρεται κοντά σε παραλία με λουόμενους.

Μέχρι σήμερα, 51 είδη καρχαρία έχουν καταγραφεί στη Μεσόγειο Θάλασσα, συμπεριλαμβανομένου του θανατηφόρου μεγάλου καρχαρία.

Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι οι Ελληνικές θάλασσες δεν είναι ασφαλείς για κολύμπι ,όμως καλό είναι να μην απομακρυνόμαστε πολύ απο τις ακτές σε βαθειά νερά .

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button