Ελλάδα

Κανένας σεβασμός: Οι ΛΟΑΤΚΙ Ελλάδας αφαίρεσαν τη σημαία της επανάστασης του 1821 από γνωστό πίνακα και τοποθέτησαν την σημαία τους

Ο γνωστός πίνακας «Όρκος των αγωνιστών», φιλοξενείται στην Εθνική Πινακοθήκη, εμφανίζει τον Παλαιών Πατρών Γερμανό να ευλογεί την σημαία της επανάστασης.

Οι ΛΟΑΤΚΙ Ελλάδος σε μια άκρως προσβλητική ανάρτηση προς την Ιστορία του τόπου αφαίρεσαν τη σημαία της επανάστασης του 1821 από τον γνωστό πίνακα και τοποθέτησαν στην θέση της, την πολύχρωμη σημαία της κοινότητάς τους.

Το κείμενο που συνόδευσε την ανάρτηση των ΛΟΑΤΚΙ αναφέρει: «Η κάθε γενιά, σε κάθε εποχή, δίνει έναν δικό της αγώνα, από την επανάσταση του 2021 ως το me too ως την απόκτηση των αυτονόητων δικαιωμάτων, όπου υπάρχει καταπάτηση υπάρχει εξέγερση και επανάσταση».

Η αντίδραση βουλευτών της ΝΔ ήταν άμεση:

Ο βουλευτής Α’ Αθήνας Θάνος Πλεύρης έγραψε το twitter: «Φαντάζομαι ο επίσημος σύνδεσμος της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα θα καταδικάσει άμεσα την παραποίηση του Ιερού Συμβόλου της Επανάστασης. Η εικόνα αυτή συνιστά βάναυση προσβολή σε όλους τους Έλληνες και στη μνήμη όλων όσων μας χάρισαν την ελευθερία».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button