Ελλάδα

Καμμένος κορμός μπήκε στο Λευκό Βέλος – Από θαύμα γλύτωσε ο μηχανοδηγός

 

Μόνον απο  θαύμα γλύτωσε τον τραυματισμό το πρωί της Κυριακής 5 Φεβρουαρίου ο ένας από τους δυο μηχανοδηγούς του Λευκού Βέλους όταν ένας τεράστιος κορμός δέντρου κυριολεκτικά τρύπησε την αμαξοστοιχία και μπήκε μέσα στο χώρο οδήγησης.

Το περιστατικό σημειώθηκε στην αμαξοστοιχία 51 μεταξύ του Αγίου Στεφάνου και της Δεκέλειας, όταν ο μηχανοδηγός αντιμετώπισε για άλλη μια φορά την πτώση καμμένων κορμών στη γραμμή. Πρόκειται για δέντρα που είχαν καεί στη μεγάλη φωτιά της Αττικής το 2021 και ακόμα και σήμερα, 1,5 χρόνο μετά δεν έχουν απομακρυνθεί παρά τις συνεχείς διαμαρτυρίες των σιδηροδρομικών.

Είναι ένας τεράστιος κίνδυνος για τις σιδηροδρομικές μεταφορές .Τα καμμένα δέντρα, δεν έχουν απομακρυνθεί από τις πληγείσες περιοχές με αποτέλεσμα να βρίσκονται συχνά πάνω στη γραμμή.

Οι ευθύνες για το θέμα για ακόμα μία φορά έχουν γίνει μπαλάκι μεταξύ Δασαρχειου, ΟΣΕ και εργολαβικών εταιριών χωρίς κανείς να προχωρά στην απομάκρυνση των κορμών και των κλαδιών που αποτελούν τεράστιο κίνδυνο για την ασφαλή διέλευση των τρένων.

Χθες Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου λίγο μετά τις 9 το βράδυ   η Hellenic Train ανακοίνωσε πως  σημειώθηκε βλάβη στη γραμμή ηλεκτροκίνησης κοντά στη Σφενδάλη με αποτέλεσμα η αμαξοστοιχία 61 να αναγκαστεί να αναμείνει στο σημείο μέχρι να φτάσει εκεί εφεδρική μηχανή.

Attachment.png

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button