ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Γιάννης Καλλιάνος :μιλάει εφ’ όλης της ύλης στο enjoy news

Πολιτίκη ,Οικονομία ,Τουρισμός ,ΕλληνοΤουρκικά και φυσικά η «Μήδεια» είναι κάποια απο τα θέματα για τα οποία μιλήσαμε με τον  γνωστό μετεωρολόγο  και βουλευτή του Νοτίου τομέα της Αθήνας ,

Γιάννη Καλλιάνο

που έχει πάντα ειλικρινείς και άμεσες απαντήσεις στα  θέματα που μας απασχολούν σαν πολίτες.

O Νότιος τομέας της Αθήνας έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τουριστικά. Η παραλιακή ζώνη με τα καφε κ εστιατόρια αποτελούσε σημείο συνάντησης στη διασκέδαση των Αθηναίων αλλά και των τουριστών , πόσο εφικτό είναι να ξαναγυρίσει η εικόνα αυτη μετα την πανδημία ;

Ο Νότιος Τομέας της Αθήνας αποτελεί το «κόσμημα» της Αττικής. Είναι μια περιοχή με πολύ μεγάλο τουριστικό – επενδυτικό ενδιαφέρον και με
σημαντικό πολιτιστικό αποτύπωμα.

Περιλαμβάνει την «Αθηναϊκή Ριβιέρα», την εκτενή δηλαδή ακτογραμμή που ξεκινάει από το Φάληρο και φτάνει μέχρι το Σούνιο, προσφέροντας ένα εύρος από υπέροχα αξιοθέατα, πολύ σημαντικούς πολιτιστικούς και αρχαιολογικούς χώρους, μαρίνες και εμπορικά κέντρα.

Δεν υπάρχει αμφιβολία όμως οτι η πανδημία, έχει πλήξει την οικονομική-κοινωνική δραστηριότητα σε όλον τον πλανήτη. Επομένως ο Νότιος Τομέας δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση.

Στόχος της κυβέρνησης όμως από την πρώτη στιγμή είναι η στήριξη των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί και η διασφάλιση των θέσεων εργασίας, θωρακίζοντας την οικονομία και την κοινωνία από τα «απόνερα» αυτής της πανδημίας.

Σε κάθε περίπτωση, κύριοι στρατηγικοί στόχοι προς μία σταδιακή μετάβαση για την «επόμενη ημέρα», αποτελούν το άνοιγμα των επιχειρήσεων και η ενεργοποίηση εκ νέου της αγοράς, η διαφύλαξη της αίσθησης ασφάλειας σε όλους τους προορισμούς, των κατοίκων και επισκεπτών τους, καθώς και η υποστήριξη όλης της αλυσίδας του τουριστικού τομέα.

Η «επόμενη μέρα, θα βρει την κοινωνία όρθια και την οικονομία ζωντανή. Θα καταφέρουμε να επουλώσουμε τις πληγές μας και να επιστρέψουμε στην κανονικότητα.  Η παραλιακή ζώνη αλλά και ο Νότιος Τομέας συνολικά, θα αποτελέσει και πάλι σημείο συνάντησης στη διασκέδαση των Αθηναίων και τουριστών και με την ολοκλήρωση του εμβληματικού έργου του Ελληνικού, θα αποτελέσει έναν σημαντικό πόλο έλξης για τουρίστες αλλά και για επενδύσεις.

 Σαν Βουλευτής Νοτίου τομέα ,πως βλέπετε το φαινόμενο με τις λεγόμενες συμμορίες ανηλίκων που δρουν σε περιοχές όπως ο δήμος Αργυρούπολης;

Είναι πραγματικά πολύ θλιβερά και λυπηρά τα όσα μαθαίνουμε σχετικά με την δράση συμμοριών ανηλίκων, παιδιών ηλικίας 15-16 ετών. Αποτελεί πραγματικά ένα φαινόμενο το οποίο θα πρέπει όλους να μας αφυπνίσει.

Η αντιμετώπιση του περνά όχι μόνο από την καταστολή, την εξάρθρωση δηλαδή των συμμοριών, κάτι που ο ίδιος ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη έχει δεσμευτεί, αλλά και από την πρόληψη.

 Μιλάμε για παιδιά, τα οποία θα έπρεπε να είναι στο σχολείο τους και σε ένα οικογενειακό περιβάλλον το οποίο θα τα προστατεύει.

Προφανώς και πρέπει να υπάρχει τιμωρία, για όσους έχουν προχωρήσει σε εγκληματικές πράξεις, γιατί η ασυδοσία ενισχύεται από το αίσθημα της ατιμωρησίας όμως παράλληλα θα πρέπει να λάβουμε ως Πολιτεία όλα εκείνα τα μέτρα ώστε να ενισχυθούν οι φορείς κοινωνικοποίησης των ανηλίκων, όπως είναι η οικογένεια  και το σχολείο. Το προλαμβάνειν καλύτερο του θεραπεύειν, ιδιαίτερα όταν μιλάμε για ανήλικους.

Ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο στην ατζέντα της Κυβέρνησης είναι η εκμετάλλευση και ανάπλαση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού .Τον τελευταίο καιρό δεν βλέπουμε κάποια δραστηριότητα .Τι ενημέρωση έχετε για το συγκεκριμένο project;

 Η επένδυση προχωρά, παρά την πανδημία. Όλα είναι εντός χρονοδιαγράμματος. Όπως έχει πει και ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, εντός του μήνα θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις.

 Ας αναφερθούμε στα Ελληνοτουρκικά .Είμαστε σε φάση διαπραγμάτευσης με την Τουρκία .Είναι εφικτό να γίνει οποιαδήποτε συμφωνία μετά το τελευταίο παραλήρημα του προέδρου Ερντογάν ;

 Θα μου επιτρέψετε μια μικρή διόρθωση, αλλά σημαντική. Δεν είμαστε σε φάση διαπραγμάτευσης αλλά διερευνητικών επαφών, οι οποίες στην ουσία αποτελούν άτυπες συνομιλίες και βολιδοσκόπηση προθέσεων.Η Ελλάδα προσήλθε στον 61ο γύρο των διερευνητικών επαφών με αυτοπεποίθηση, καλοπιστία αλλά και μηδενική αφέλεια.

Για να απαντήσω όμως στο ερώτημά σας, δεν υπάρχει αμφιβολία οτι είναι πολύ δύσκολο να ξανακερδηθεί  η απαραίτητη εμπιστοσύνη η οποία είναι απαραίτητη προϋπόθεση ώστε να υπάρξει τέτοια πρόοδος που θα οδηγήσει τελικά σε συμφωνία. Είμαστε μακρυά από κάτι τέτοιο. Οι διερευνητικές έχουν τον στόχο να ξανακερδηθεί η χαμένη εμπιστοσύνη σε πρώτο επίπεδο.

Είναι γεγονός οτι ο κ. Ερντογάν, μας έχει συνηθίσει σε ρητορικές εξάρσεις και σε προκλητικές δηλώσεις, οι οποίες δεν συμβάλλουν στη δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης. Ίσως αυτό που επιδιώκει είναι να δυναμιτίσει και πάλι το κλίμα, προσπαθώντας να «χρεώσει» τη δική του αδυναμία να προσέλθει σε διάλογο, στην ελληνική πλευρά.

Όπως έχει πει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, η Ελλάδα δεν φοβάται τον διάλογο, διότι πιστεύει στο δίκαιο των θέσεων της. Η Ελλάδα έχει ξεκαθαρίσει οτις συζητά μόνο για θαλάσσιες ζώνες και τίποτε άλλο. Σήμερα το «μπαλάκι» είναι στο «γήπεδο» της Τουρκίας, καθώς αναμένουμε την απάντηση της στην πρόσκληση που έχουμε απευθύνει  σε συνέχεια της συνάντησης στην Κωνσταντινούπολη.

Η χώρα μας, είναι πάντοτε υπέρ του διαλόγου και το έχει αποδείξει. Αυτό όμως, δεν πρέπει να ερμηνεύεται από κάπους ως αδυναμία. Διαθέτουμε ισχυρή αποτροπή, ενισχύουμε σημαντικά την Άμυνά μας πραγματοποιώντας το μεγαλύτερο εξοπλιστικό πρόγραμμα της 15ετίας, σφυρηλατούμε ένα ισχυρό πλέγμα συμμαχιών και προχωράμε στην άσκηση των δικαιωμάτων χωρίς φοβικά σύνδρομα, μεγαλώνοντας της πατρίδας μας. Η κρίση του προηγούμενου έτους, απέδειξε και κατέστησε σαφές οτι μπορούμε αποτελεσματικά να υπερασπιζόμαστε την κυριαρχία μας αλλά και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

 Και κάτι που αφορά την ιδιότητα σας σαν μετεωρολόγος .Η «Μήδεια» σας προβληματίζει ; Θα δούμε κ εμείς στην Αθήνα μια άσπρη μέρα ;

 Η Αττική, τις περισσότερες φορές, αποτελεί “απόρθητο” κάστρο σε ότι αφορά στις χιονοπτώσεις οι οποίες αναμένονται κατά τη διάρκεια ακόμη και μιας έντονης μεταφοράς ψύχους, όπως αυτό που έρχεται από αύριο και από την βόρεια Ελλάδα.

Επίσης, πολλές φορές, το αν θα χιονίσει ή όχι στο κέντρο της Αθήνας είναι κάτι που μπορεί να παίζεται ακόμη και για 1°C διαφορά.
Πράγματι, αυτή η ψυχρή εισβολή έρχεται λίγο πιο αποδυναμωμένη σε σχέση με αυτό που φαινόταν για την Αττική πριν 2-3 ημέρες. Δεν πρέπει να βιαζόμαστε να βγάλουμε συμπεράσματα γιατί μέχρι και την τελευταία στιγμή τα προγνωστικά μοντέλα μπορεί να “μαζέψουν” μια κατάσταση και επομένως πάντα ο καιρός είναι αυτός που έχει τον τελευταίο λόγο.

Κάνω έκκληση να ακολουθήσουμε τις συστάσεις της Πολιτικής Προστασίας, σχετικά με τις μετακινήσεις μας.

follow us: https://www.facebook.com/enjoynews.gr/

Συνεντεύξη :Κατερίνα Κομνηνού

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button