Ελλάδα

Κακοκαιρία :Πτώση της θερμοκρασίας μέχρι και 6 βαθμών Κελσίου Σε ποιες περιοχές θα έχουμε βροχές και καταιγίδες

Χρειάστηκε  να φτάσουμε  αρχές Δεκεμβρίου για να νιώσουμε χειμώνα  όπως φαίνεται, η στιγμή που ο καιρός θα  συμβαδίζει με την εποχή, ήρθε. Σύμφωνα λοιπόν με τους μετεωρολόγους, τη νέα εβδομάδα θα την υποδεχθούμε με κρύο ενώ σε κάποιες περιοχές της χώρας, θα καταγραφούν βροχές αλλά και καταιγίδες.

Πιο συγκεκριμένα, μεταβολή του καιρού με πτώση της θερμοκρασίας  και με πρόσκαιρες βροχές και καταιγίδες έρχεται από σήμερα το βράδυ της Κυριακής μ,βάζοντάς μας για το καλά στο κλίμα του χειμώνα.

Το κύριο χαρακτηριστικό της αλλαγής του καιρού θα είναι η αισθητή μείωση της θερμοκρασίας (4 με 6 βαθμούς κελσίου) ενώ θα σημειωθούν λίγες βροχές και καταιγίδες σε πολλά τμήματα της Ελλάδας.

Πιο συγκεκριμένα ο μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος αναφέρει ότι «το βράδυ της Κυριακής θα βρέξει στην Θράκη, το Βόρειο Αιγαίο. Θα μπει Βαρδάρης στη Θεσσαλονίκη ήδη από το απόγευμα και θα ρίξει τη θερμοκρασία. Δηλαδή την Κυριακή (3/12/2023) στην Θεσσαλονίκη θα φτάσει τους 17-18 βαθμούς κελσίου και την Δευτέρα (4/12/2023) θα έχει 13 βαθμούς κελσίου. Είναι μια αισθητή αλλαγή».

Όπως περιγράφει ο μετεωρολόγος «την Δευτέρα (4/12/2023) θα βρέξει και θα έχει καταιγίδες σε πολλές περιοχές σε ένα νοητό τόξο από την Θράκη μέχρι και την Καλαμάτα, Σποράδες, Θεσσαλία. Θα έχει πρόσκαιρη βροχόπτωση και καταιγίδα και στην Αθήνα, το πρωί προς το μεσημέρι της Δευτέρας για λίγες ώρες. Το απόγευμα της Δευτέρας σύστημα -με κάποιες βροχές και καταιγίδες- θα κινηθεί προς το Νότιο Αιγαίο, Κυκλάδες, Κρήτη. Θα έρθουν βοριάδες στα 7 μποφόρ στο βόρειο Αιγαίο».

«Η θερμοκρασία θα πέσει. Το Σάββατο είχαμε π.χ. 24 βαθμούς κελσίου στα Χανιά. Δεν ήταν φυσιολογικές οι τιμές αυτές. Στην Αθήνα την Κυριακή με 21 βαθμούς κελσίου και την Δευτέρα θα έχουμε 17 βαθμούς κελσίου» σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Παναγιώτη Γιαννόπουλο.

Σύμφωνα με τον ίδιο μάλιστα, το κρύο έρχεται για να μείνει. «Μετά την Δευτέρα η θερμοκρασία θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα»…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button