Κακοκαιρία Bora: Βιβλική καταστροφή στη Ρόδο: 170 χιλιοστά βροχής σε 12 ώρες ( Φωτό)
Βιβλική είναι η καταστροφή που υπέστη η Ρόδος από την κακοκαιρία Bora με τους κατοίκους να αντικρίζουν εικόνες Αποκάλυψης στο νησί με το πρώτο φως της ημέρας.
Η κακοκαιρία Bora προκάλεσε τεράστια προβλήματα στη Ρόδο με τους κατοίκους να περνούν μια εφιαλτική νύχτα. Σε ισχύ παραμένει η απαγόρευση κυκλοφορίας.
Περισσότερες από 600 είναι οι κλήσεις που πραγματοποιήθηκαν μέσα σε λίγες ώρες στο τηλεφωνικό Κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του αρχηγείου της Πυροσβεστικής.
Το πρώτο φως της ημέρας έδειξε εικόνες «Αποκάλυψης» σε πολλές περιοχές της Ρόδου, του Φαληρακίου και βέβαια της Ιαλυσού, που δοκιμάστηκαν από την κακοκαιρία.
Μέχρι αυτή την ώρα, έχουν γίνει 200 αντλήσεις υδάτων από υπόγεια και χώρους που έχουν πλημμυρίσει.
Τα στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου, της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας του Δήμου και της Περιφέρειας, εθελοντές και πολλοί πολίτες που συνέδραμαν, έδωσαν πολύωρη μάχη μέχρι τα ξημερώματα, προκειμένου να απεγκλωβίσουν κόσμο από τα σπίτια τους αλλά και από τα αυτοκίνητά τους που είχαν ακινητοποιηθεί σε δρόμους και πλατείες εξαιτίας του τεράστιου όγκου βροχής.
Τουλάχιστον 80 ηλικιωμένους, παιδιά και γυναίκες απεγκλώβισαν από τα οχήματα ή τα πλημμυρισμένα σπίτια τους μέσα στις τελευταίες ώρες, οι διασώστες – πυροσβέστες της Π.Υ Ρόδου, μετά από αντίστοιχες έκτακτες κλήσεις που έγιναν στο Κέντρο της Υπηρεσίας μεταφέροντάς τους έτσι σε ασφαλή σημεία. Είχαμε επίσης και μεταφορά τραυματιών στο Νοσοκομείο, όπου χρειάστηκε να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.