ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Καιρός :Έρχονται από την Πέμπτη τα 40αρια-ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από τον καύσωνα

  • Σε ισχύ βρίσκεται από σήμερα  το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ που προειδοποιεί για τον επικίνδυνο καύσωνα .

Ποιο συγκεκριμένα  ξεκινά από  σήμερα και τις επόμενες ημέρες το κύμα καύσωνα που θα σαρώσει την χώρα με θερμοκρασίες να φθάνουν ακόμα και τους 41 βαθμούς σε πολλές περιοχές .Η ατμοσφαιρική κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή της κεντρικής και ανατολικής Μεσογείου θα ευνοήσει την επικράτηση θερμών καιρικών συνθηκών στη χώρα μας τις επόμενες ημέρες.

Συγκεκριμένα, η θερμοκρασία σήμερα θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο, ξεπερνώντας τους 36 βαθμούς Κελσίου σε αρκετές περιοχές κυρίως της ηπειρωτικής χώρας. Θερμότερη ημέρα αναμένεται η Πέμπτη  με τις μέγιστες θερμοκρασίες να υπερβαίνουν τους 38 βαθμούς Κελσίου, ή ακόμα και τοπικά τους 40 βαθμούς Κελσίου, σε τμήματα της Θεσσαλίας, της Στερεάς και της Μακεδονίας, όπως διακρίνεται στον παρακάτω χάρτη.

Την Πέμπτη υψηλό θερμικό φορτίο αναμένεται ιδιαίτερα στην Αθήνα, με τις θερμοκρασίες να εντάσσονται στην κατηγορία 0 κατά τη διάρκεια της Πέμπτης, σύμφωνα με τη νέα κατηγοριοποίηση υψηλών θερμοκρασιών που εφαρμόζει πιλοτικά το meteo, σε συνεργασία με την επιστημονική επιτροπή του Arsht-Rock Resilience Center του ιδρύματος Atlantic Council, και τον Δήμο Αθηναίων.

Λόγω των υψηλών θερμοκρασιών είναι αναγκαία η προσοχή καθώς αναμένονται κίνδυνοι για την υγεία ευάλωτων πληθυσμών (βρέφη, ηλικιωμένοι, εργαζόμενοι σε εξωτερικούς χώρους, άστεγοι κ.ά.) στην Αθήνα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button