ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Κ.Μητσοτάκης :οι γείτονες έχουν ξεπεράσει τα όρια αλλά η Ελλάδα δεν «τσιμπάει»

Το 63% των Τούρκων δεν θεωρούν την Ελλάδα απειλή.

Ο πρωθυπουργός κ Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο ραδιόφωνο του «Σφαίρα» έστειλε  μήνυμα στην Τουρκία πως κανείς δεν μπορεί να παίζει με την Ελλάδα  επισημαίνοντας τις ισχυρές συμμαχίες μας αλλά και τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας.

«Η επιλογή μας είναι να μην τσιμπάμε στις προκλήσεις. Είναι σίγουρα και προεκλογικό παιχνίδι. Το 63% των Τούρκων δεν θεωρούν την Ελλάδα απειλή. Είμαστε καταδικασμένοι να συνυπάρχουμε, αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν» και συνέχισε :

«Θα είμαι πολύ αυστηρός ως προς τα όρια που θέτουμε, ξέρουν όλοι ότι δεν παίζουν με την Ελλάδα, από την άλλη πρέπει να συζητούμε και να λύνουμε τις διαφορές μας ή να συζητούμε και να συμφωνούμε ότι διαφωνούμε χωρίς να πλακωνόμαστε.Χρειαζόμαστε κάθε μέρα αυτή την ένταση και αυτό το δηλητήριο;» αναρωτήθηκε ο πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος στην ενεργειακή κρίση ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε πως «πέρυσι κάναμε λάθος, με αποτέλεσμα να μην επιδοτούνται αρκετές καταναλώσεις» και διαβεβαίωσε ότι «θα πάμε σε κλιμακωτή επιδότηση, ώστε να μπορούν οι πολίτες να δρομολογήσουν δράσεις εξοικονόμησης. Όσο εξοικονομείς σε σχέση με τον περυσινό σου λογαριασμό, τόσο μεγαλύτερη επιδότηση».

Σχετικά με την ενεργειακή κρίση είπε πως για το φυσικό αέριο η επιδότηση θα είναι οριζόντια ενώ ειδική αναφορά έκανε στη φορολόγηση των υπερκερδών των διυλιστηρίων: «θα τα πάρουμε και θα τα επιστρέψουμε σε μια οριζόντια επιδότηση στην αντλία για το πετρέλαιο θέρμανσης» .

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης άφησε αιχμές κατά της ΕΕ για την άρνηση να επιβάλλει πλαφόν στο φυσικό αέριο ενώ διαβεβαίωσε πως «δεν θα ξανακλείσουμε λόγω κορονοϊού».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button