Ιογενής μηνιγγίτιδα σε μαθητή στον Βόλο – Κλειστό για απολύμανση σχολικό γυμναστήριο

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στον Βόλο , η διάγνωση ιογενούς μηνιγγίτιδας σε μαθητή δημοτικού σχολείου.
Το περασμένο Σάββατο (21.02.2026), κατά τη διάρκεια προπόνησης σε γυμναστήριο μεγάλου σχολικού συγκροτήματος της πόλης, ο μαθητής αισθάνθηκε έντονο πονοκέφαλο και ναυτία. Άμεσα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ότι πάσχει από ιογενή μηνιγγίτιδα.
Οι γονείς ενημέρωσαν το σχολείο του παιδιού, καθώς και τον αθλητικό σύλλογο στον οποίο συμμετέχει. Παράλληλα, ενημερώθηκε και το Λύκειο στο οποίο ανήκει το γυμναστήριο, καθώς ο χώρος χρησιμοποιείται για προπονήσεις ομάδων και συλλόγων.
Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προχώρησε άμεσα στην αναστολή λειτουργίας του γυμναστηρίου, προκειμένου να πραγματοποιηθεί απολύμανση εντός της ημέρας.
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, ο χώρος θα είναι και πάλι διαθέσιμος από αύριο.
Ο μαθητής νοσηλεύεται και, σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάσταση της υγείας του κρίνεται πολύ καλή.



