ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ιωάννης Σαρμάς : Τριήμερο εθνικό πένθος για την τραγωδία της Πύλου

Ο  υπηρεσιακός πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς κήρυξε τριήμερο Εθνικό Πένθος από σήμερα, Τετάρτη 14 Ιουνίου στις 21:00, έως τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 16 Ιουνίου ,για τα θύματα του πολύνεκρου ναυαγίου ανοιχτά της Πύλου ,(με τη σκέψη  και σε όλα τα θύματα των αδίστακτων διακινητών που εκμεταλλεύονται την ανθρώπινη δυστυχία),όπως αναφέρει η σχετική ενημέρωση του Μεγάρου Μαξίμου.

Θα πρέπει να σημειώσουμε  ότι αύριο, Πέμπτη 15 Ιουνίου είναι προγραμματισμένο το debate των πολιτικών αρχηγών εν όψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου, ωστόσο, πλέον, είναι αμφίβολο αν θα πραγματοποιηθεί. Αναμένεται να συνεδριάσει εκτάκτως η Διακομματική Επιτροπή για να λάβει την τελική απόφαση.

Τι ισχύει για το εθνικό πένθος

Κατά τη διάρκεια του εθνικού πάνθους, σε ορισμένες περιπτώσεις αποφασίζεται το κλείσιμο δημοσίων υπηρεσιών και σχολείων, η ανάρτηση των σημαιών μεσίστια και άλλες συμβολικές κινήσεις. Παρόμοια εκδήλωση πένθους μικρότερης διάρκειας είναι η τήρηση ενός λεπτού σιγής σε διάφορες συναθροίσεις και συγκεντρώσεις κόσμου. Ένας άλλος τρόπος ένδειξης πένθους είναι η ανάρτηση μαύρων κορδελών. Οι μαύρες κορδέλες μπορούν να αναρτηθούν σε προσόψεις κτιρίων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button