MagazinoΓαστρονομία

Ιδέα για νόστιμη πίτα με το αρνάκι που περίσεψε

Σίγουρα μικροί μεγάλοι τίμησαν τον οβελία σήμερα .Πολλές φορές όμως περισσεύει αρνάκι η και κατσικάκι .

Αντι να ζεσταίνουμε ξανά και ξανά όσο κρέας απέμεινε μπορούμε να φτιάξουμε μια πεντανόστιμη πιτα .

Τι θα χρειαστούμε:

  • 4 φύλλα χωριάτικα για πίτες η μια συσκευασία σφολιάτας
  • 3/4 – 1 κιλό αρνί 
  • λίγα κρεμμύδια μικρά στιφάδου-(ένα μεγάλο φλυτζάνι)
  • δύο ντομάτες ξεφλουδισμένες η ένα κουτάκι ντομάτας
  • 3 κ.τ.σ ελαιόλαδο
  • ½ κιλό φέτα
  • 1 φλυτζάνι ρύζι
  • 3 αυγά
  • 4 κ.τ.σ. βούτυρο λιωμένο
  • αλάτι,πιπέρι

Πως το φτιάχνουμε:

Βάζετε  τα κρεμμυδάκια μάζι με το κρέας με μια κατσαρόλα ,τα τσιγαρίζετε ελαφρά γιατί μη ξεχνάμε οτι το κρέας είναι ήδη ψημένο και ρίχνετε λίγο νερό και τα αφήνετε να βράσει λίγο.

Βγάζετε το κρέας με μια τρυπητή κουτάλα,το αφήνετε να κρυώσει και και το ξεψαχνίζετε πετώντας τα κόκκαλα του.Λιώνετε τα κρεμμύδια με ενα πιρούνι καθώς βράζουν μέχρι να γίνουν χυλός, βάζεται την ντομάτα ψιλοκομμένη και 3 κουταλιές λάδι,μαζί με δυο φλυτζάνια χλυαρό νερό.

Στη συνέχεια ρίχνετε το ρύζι και ανακατεύετε συνεχώς για να μη κολλήσει. Αφού βράσει και χυλώσει το μείγμα το βγάζετε απ τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσει.

Βάζετε σε μια λεκάνη τη φέτα και τη λιώνετε με πιρούνι.Προσθέτετε στην κατσαρόλα το τυρί,λίγο πιπέρι,το κρέας και ανακατεύετε.

Αλείφετε με βούτυρο ενα ταψί Νο 32 και στρώνετε τα δύο φύλλα κάτω και δύο επάνω Χτυπάτε τα αυγά,τα προσθέτετε στο μείγμα και το ρίχνετε στο ταψί,απλώνοντας το σε όλες τις άκρες.

Εάν θέλετε μπορεί να γίνει και με φύλλα σφολιάτας ένα επάνω ένα κάτω.

Ψήνετε την πίτα στους 170 βαθμούς για 1 ώρα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button