ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ιατροδικαστής Λέων :πολλά στοιχεία δείχνουν θάνατο από ασφυξία σε Μαλένα και Ίριδα

Επείγουσα προκαταρτική έρευνα διενεργείται για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών

Στην εκδοχή της ασφυξίας για τον θάνατο της Μαλένας και της Ίριδας, των δύο εκ των τριών παιδιών της ίδιας οικογένειας από την Πάτρα που έφυγαν μυστηριωδώς από τη ζωή, επιμένει ο ιατροδικαστής Λέων o οποίος μιλώντας στον ΣΚΑΙ το έκανε λόγο για ύπαρξη πληθώρας στοιχείων που αποδεικνύουν πως ο θάνατος των δύο μικρότερων παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη προήλθε από ασφυξία.

«Μιλάμε προφανώς για εγκληματική ενέργεια» εξήγησε  ο κ. Λέων  και ξεκαθάρισε πως έχουν αποκλειστεί τα παθολογικά αίτια και οι όλοι οι πιθανοί γενετικοί παράγοντες για τον θάνατο της Μαλένας και της Ίριδας.

Μετά κι από όλες τις πληροφορίες που έχουν εκτιμηθεί, ο πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρείας είπε πως όλα οδηγούν σε εξωγενή παράγοντα ο οποίος είναι ο ασφυκτικός θάνατος κάνοντας ειδική αναφορά στο πανάκι με το αίμα της Ίριδας αλλά και τα τραύματα εντός της στοματικής κοιλότητας του παιδιού.

Η Μαλένα αντιστάθηκε

Όσον αφορά τον θάνατο της Μαλένας το 2019, ο ιατροδικαστής Λέων αποκάλυψε πως υπάρχουν τραύματα που έχουν καταγραφεί και είναι οι εκδορές που πιθανώς να δημιουργήθηκαν πάνω στην αντίσταση του παιδιού.

Έτσι ξεκίνησε μια κατεπείγουσα προκαταρτική έρευνα που έχει ως στόχο να φωτίσει όλες τις πλευρές των δύο δικογραφιών που είχαν τεθεί στα αρχεία των εισαγγελιών Αθήνας και Πάτρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισαγγελείς θα εξετάσουν όλους τους ιατρικούς φακέλους, το ποιοι γιατροί ενεπλακησαν στις δύο υποθέσεις, αλλά και το τι εξετάσεις μπορούν να γίνουν από εδώ και πέρα ώστε να προχωρήσει η έρευνα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button