ΑΠΟΨΕΙΣ

Η βία όμως δεν έβγαλε ποτέ σε καλό…

Ο Βουλευτής Νοτίου τομέα /Μετεωρολόγος- Γιάννης Καλλιάνος έγραψε ένα εξαιρετικό κείμενο για την επίθεση βίας στο μετρό που μας συγκλόνισε σαν κοινωνία.

Αν βρεθεί ο οποιοσδήποτε “σταθμάρχης” και σου μιλήσει απρεπώς χωρίς να φταίς (όπως ισχυρίζονται τα ανήλικα), του λες ότι θα έπρεπε να ντρέπεται, ότι είναι ανάγωγος, ότι είναι κρίμα γιατί όφειλε σεβόμενος την ηλικία του να μη μιλάει κατ’αυτόν τον τρόπο σε παιδιά και απλά αποχωρείς. Δεν δίνεις συνέχεια δηλαδή γιατί σε τέτοιες περιπτώσεις δεν έχεις να κερδίσεις κάτι, μόνο να χάσεις έχεις.

Όταν πας όμως με τέτοια ευκολία και του κλωτσάς το κεφάλι και τον αυχένα με τις ώρες, όταν ρίχνεις τις μπουνιές και τις κλοτσιές ασταμάτητα, σημαίνει ότι το έχεις κάνει πολλές φορές στο παρελθόν και επομένως σου βγαίνει αυθόρμητα. Σημαίνει ότι δρας ακαριαία με αυτόν τον “χουλιγκανικό” τρόπο γιατί το ένστικτο σου σε οδηγεί σε αυτό. Διότι, για βάλτε έναν άνθρωπο που δεν έχει μάθει να ενεργεί με αυτόν τον τρόπο, θα μπορέσει άραγε να κλοτσήσει το κεφάλι κάποιου επειδή τον πρόσβαλε; Είμαι σίγουρος πως όχι, διότι ο εγκέφαλος του σε καμία περίπτωση δεν θα μπορέσει να δώσει αυτή την εντολή.

Δεν υπάρχει περίπτωση ένα παιδί στην ηλικία των 16 η 17 ετών, αν έχει διαπαιδαγωγηθεί σωστά από τους γονείς του, το ένστικτο του να το οδηγήσει σε τέτοιου είδους αξιόποινες και επικίνδυνες πράξεις.

Η μητέρα των παιδιών, καλώς ή κακώς, επιθυμεί να προστατέψει τα παιδιά της και επομένως χρησιμοποιεί επιχειρήματα που προσωπικά εμένα μου προκαλούν στεναχώρια και θυμό. Στεναχώρια γιατί “κινητροδοτεί” ουσιαστικά τα παιδιά της στο να ξανακάνουν τέτοιες αξιόποινες πράξεις εφόσον εμμέσως τα συγχωρεί (είπε κατά λέξη : έφταιγε ο σταθμάρχης που τους έριξε πρώτος μπουκέτο) και θυμό γιατί δεν μπορεί να αντιληφθεί ούτε στο ελάχιστο ότι κάτι δεν έχει κάνει σωστά όλα αυτά τα χρόνια για να φτάσουν στο σημείο τα παιδιά της να κλωτσάνε με μίσος το κεφάλι ενός ανθρώπου, είτε έχουν δίκιο είτε άδικο.

Δεν είμαι ούτε δικαστής, ούτε ψυχολόγος, ούτε ιατροδικαστής, ούτε αστυνομικός και δεν είμαι ακόμη καν γονέας. Έχω όμως γνώμη και οφείλω να πω ότι όλοι οι γονείς οφείλουν να προσπαθήσουν να κάνουν τα πάντα σε ότι αφορά στην ανατροφή και διαπαιδαγώγηση των παιδιών τους, ώστε το δικό τους παιδί, αν προκληθεί από κάποιον (όπως λένε οι ανήλικοι), απλώς να ξέρει ότι δεν πρόκειται να κερδίσει κάτι εάν προβεί σε τέτοιες “χουλιγκανικές” ενέργειες.

Εκτός και αν για κάποιο λόγο απειλείται η ζωή σου, εκεί ο καθένας θα κρίνει και θα ενεργήσει. Η βία όμως δεν έβγαλε ποτέ σε καλό…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button