Ελλάδα

Η παγωνιά δεν την πτοεί ποτέ την Προεδρική Φρουρά

Οι Εύζωνες κάτω πολικές  καιρικές συνθήκες, φρουρούν τιμητικά το μνηνείο του Άγνωστου Στρατιώτη και το Προεδρικό μέγαρο.

Σημερινά πλάνα από τους Έλληνες στρατιώτες τους Εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς στο Σύνταγμα που παρά τις πολυ χαμηλές θερμοκρασίες έκαναν την αλλαγή της φρουράς στον Άγνωστο Στρατιώτη.

Οι Εύζωνες επιλέγονται μέσα από μία επίπονη διαδικασία. Ως ακοίμητοι φρουροί, αποτίνουν φόρο τιμής στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη όλο το εικοσιτετράωρο, κάτω από οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες, φρουρούν δε τιμητικά το Προεδρικό Μέγαρο και την πύλη του Στρατοπέδου της Προεδρικής Φρουράς.

Επιπλέον, αποδίδουν τιμές στην Α.Ε. τον/την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σε αρχηγούς ξένων κρατών, καθώς και σε πρέσβεις ξένων χωρών κατά την επίδοση των διαπιστευτηρίων τους στον/στην Πρόεδρο.

Μέρος των καθηκόντων της Προεδρικής Φρουράς αποτελεί επίσης η έπαρση και η υποστολή της ελληνικής Σημαίας στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, τις Κυριακές και τις επίσημες αργίες, καθώς και η συμμετοχή τμημάτων Ευζώνων στον εορτασμό εθνικών επετείων και σε άλλες πανηγυρικές εκδηλώσεις στο εσωτερικό και το εξωτερικό, ιδιαίτερα κατά την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button