ΕλλάδαΤΑΞΙΔΙΑ

Η «Όμικρον» έφερε ακυρώσεις σε Χριστουγεννιάτικους προορισμούς στο εξωτερικό

Το καλοκαίρι ο τουρισμός κινήθηκε σε πολύ ικανοποιητικούς ρυθμούς ανάπτυξης , και με τους ανθρώπους του Τουρισμού  να κάνουν λόγω και για άγγιγμα  των ρυθμών του 2019  δηλαδή στην προ κορονοϊού εποχή .

Σήμερα όμως με την μετάλλαξη Όμικρον να είναι πολύ επιθετική στην Ελλάδα και στην Ευρώπη υπάρχουν στοιχεία για ακυρώσεις .

Το Enjoynews.gr θέλησε να έρθει σε επαφή με τον κλάδο των τουριστικών γραφείων για να μας πουν πως κινήθηκε  η χριστουγεννιάτικη αγορά σε Ελληνικούς  και ευρωπαικούς προορισμούς.

Μιλήσαμε με τον κ Βασίλη Κουλπαλίδη που εκπροσωπεί το Arimar travel ένα  τουριστικό γραφείο που ιδρύθηκε το 1982 στην Αθήνα στην οδό Ακαδημίας και απο το 1992 λειτουργεί στην Γλυφάδα στην οδό Α.Παπανδρέου .

Κ.Κουλπαλίδη σαν τουριστικός πράκτορας επι  σειρά ετών μπορείτε να μας πείτε κατα την εκτίμηση σας ποιο  είναι το μέγεθος των επιπτώσεων από την πανδημία στον κλάδο των τουριστικών γραφείων;

 Οι  επιπτώσεις είναι σαρωτικές και  όχι μόνο σε επίπεδο εσόδων .Η Πανδημια έπληξε καίρια τον κλάδο των Τουριστικών γραφειων.Ο κλάδος δεν έχει καταφέρει ακόμη να ανακάμψει. Το 2021 κινήθηκε στο – 80%  των επιπέδων του 2019 στον οργανωμένο τουρισμό.Ο εισερχόμενος ,  συνεδριακός τουρισμός ,τα ταξίδια αναψυχής ,και τα ταξίδια κινήτρων  μειώθηκαν τρομακτικά .

Τα μεμονωμένα ταξίδια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό , κινήθηκαν ελάχιστα, λόγω  των ταξιδιωτικών περιορισμών  που επιβληθηκαν  και το κλείσιμο των συνόρων

 Μετά από μια δυνατή σεζόν όπως κατα γενική ομολογία ήταν το καλοκαίρι του 2021  ,όλοι περιμέναμε κάτι ανάλογο  για την εορταστική περίοδο των Χριστούγεννων , τελικά τι ενδείξεις υπάρχουν μέχρι στιγμής ;

 Όντως το καλοκαίρι που πέρασε , αποτέλεσε μια ευχάριστη έκπληξη  για όλους εμάς που ασχολούμαστε με τον Τουρισμό.Ο τζίρος πλησίασε  σε πολλές περιπτώσεις  τους αντίστοιχους του 2019 .Όμως αυτή  η  δυναμική  κυριολεκτικά έσβησε με την εμφάνιση των μεταλλάξεων Δέλτα και Όμικρον.

Η ζήτηση για Χριστουγεννιάτικους  -Χειμερινούς  προορισμούς  ήταν με συνεχείς αλλαγές και ακυρώσεις ,και  είναι τελικά  ελάχιστη  για το εξωτερικό  .Ο  εσωτερικός Τουρισμός , σε ορισμένες  μόνο  περιπτώσεις , κινείται αρκετά ικανοποιητικά .

  Με την εμφάνιση της «Όμικρον» και την ταχύτατη εξέλιξη της ,τι ποσοστό ακυρώσεων  υπάρχει ;

Η εκτίμηση μου είναι , ότι το ποσοστό ακυρώσεων ξεπερνά το 70 %  

 O κλάδος σας έχει  υποστεί τεράστιο πλήγμα σπο την πανδημία . Γνωρίζετε ποια είναι τα βασικά αιτήματα σας  προς την Πολιτεία για τη στήριξη των τουριστικών γραφείων;

Μέχρι στιγμής η πολιτεία  έχει σταθεί κοντά μας με τα μέτρα που έχει εξαγγείλει ( Αναστολές – Επιστρεπτέα – Συνεργασία – Περιφέρεια κ.α)

Αλλά επειδή το μέγεθος των ζημιών είναι μεγάλο και θα διαρκέσει ακόμη , χρειάζεται η  ενδυνάμωση κάποιων αλλά και  η παράταση ισχύος όλων , τουλάχιστον μέχρι τον Μάιο  2022 .

* Πλήρη Επιδότηση εισφορών για τα τουριστικά γραφεία , κεφάλαιο κίνησης στο σύνολο του κλάδου για την επανεκκίνηση του (Μαιος 2022),

* Ειδικό ποσό για σκοπούς διαφήμισης στα γραφεία ταξιδιων ,για την προσέλκυση ταξιδιωτων ,όπως συμβαίνει στο εξωτερικό.

* Εγκριση ΕΣΠΑ για το σύστημα  ERP  με το οποίο 

Στο  ηλεκτρονικο αυτοματοποιημενο συστημα

Η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός των Υποδομών της Χώρας μας

( Αεροδρόμια – λιμάνια – μεταφορές ) είναι ένα ακόμη ζητούμενο  

  Εσείς ποιος  πιστεύεται ότι θα είναι ο ρόλος των τουριστικών γραφείων μετά την πανδημία στη διεθνή τουριστική αγορά ;

 Ο  ρόλος των τουριστικών γραφείων – Ταξιδιωτικών συμβούλων –   θα είναι σημαντικός και κυρίαρχος στην τουριστική αγορά.

Είναι ο κλάδος που προτείνει  και προβάλλει προορισμούς, προσφέρει εγγυήσεις για την ομαλή έκβαση των ταξιδιών , καλλιεργώντας κλίμα εμπιστοσύνης των καταναλωτών στα ταξίδια.

Εξασφαλίζει  υψηλό επίπεδο ποιότητας στις υπηρεσίες , με συνέπεια και κατάλληλη πληροφορική που πηγάζει από την εμπειρία και την γνώση.

Στο πλαίσιο αυτό  τα τουριστικά γραφεία  ,θα παίξουν σημαντικό ρόλο στον παγκόσμιο τουρισμό και θα διαμορφώσουν τουριστικά πακέτα που θα ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των συγχρόνων ταξιδιωτών για Ασφαλείς και ανέμελες διακοπές , ακόμη και σε εποχές πρωτόγνωρων κρίσεων.

 

 

Η  Εταιρεία Arimar Travel παρέχει τις παρακάτω ταξιδιωτικές υπηρεσίες:

Εκδόσεις αεροπορικών εισιτηρίων Ελλάδας και εξωτερικού.

Κρατήσεις ξενοδοχείων στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο.

Εκδόσεις ακτοπλοϊκών εισιτηρίων από Πειραιά / Ραφήνα και Λαύριο προς όλα τα νησιά και από Πάτρα προς Επτάνησα και Ιταλία.

Ενοικιάσεις αυτοκινήτων στην Αθήνα, την υπόλοιπη Ελλάδα και στο Εξωτερικό.

Οργάνωση Συνεδρίων – Εκδηλώσεων, Εισερχόμενος Τουρισμός, Επαγγελματικά – Μεμονωμένα – Γαμήλια – Πολιτιστικά Ταξίδια, Εκδρομές, Κρουαζιέρες, Παραθερισμοί και Ταξίδια Συλλόγων – Σχολείων.

 ARIMAR TRAVEL .210 8981162-8981164 

 

 

 

 

 

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button