Η μουσική μετά από αιώνες σιωπής θα φέρει τη Δήλο στο κέντρο του κόσμου στις 30 Μαίου

Στην Δήλο η νύχτα θα γεμίσει νότες στις 30 Μαίου με την Ορχήστρα Νέων της Ευρωπαϊκής Ενωσης σε συνδιασμό με την αρχαία λύρα.Συγκεκριμένα την νύχτα της επόμενης Δευτέρας και μάλιστα σε ζωντανή μετάδοση από το νησί που γεννήθηκε ο Απόλλων και η Αρτεμη ο ήχος της μουσικής θα ξαναζωντανέψει στην εδώ και αιώνες ακατοίκητη Δήλο του πιο ιερού νησιού της αρχαιότητας .
Σκοπός της μουσικής εκδήλωσης είναι η ευαισθητοποίηση σε παγκόσμιο επίπεδο για την προστασία του πλανήτη και την αξία Τέχνης και Τεχνολογίας και την Ειρήνη μεταξύ των λαών.
Έτσι το βράδυ της 30ης Μάη μόλις θα έχει βγει στον ουρανό το νέο φεγγάρι θα συναντηθεί η Ορχήστρα Νέων της Ευρωπαϊκής Ενωσης, με την αρχαία λύρα όπως θα ακουστεί από τα χέρια του Σωκράτη Σινόπουλου, με Ρώσους και Ουκρανούς μουσικούς να συνυπάρχουν κάτω από ένα κοινό μήνυμα.
Ένα μήνυμα υπέρ του ανθρώπου, ένα μήνυμα για την επείγουσα ανάγκη να σώσουμε τον πλανήτη και ταυτόχρονα να στραφούμε ξανά προς το διάστημα, να συνομιλήσουμε με τις τεράστιες δυνατότητες που μας προσφέρει.
Την ίδια ώρα που αυτά θα συμβαίνουν στο νησί, τεράστιες οθόνες θα προβάλουν και θα αναμεταδίδουν την συναυλία από το νησί στην Μύκονο, τον κήπο του Μεγάρου Μουσικής, τη Βενετία και αλλού, ενώ το μεγαλύτερο κανάλι κλασικής μουσικής στον κόσμο, το ARTE θα το προβάλλει ζωντανά από τον διαδικτυακό του τόπο.



