ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Η Ματίνα Παγώνη μίλησε στο enjoy news για  τις σημερινές εξελίξεις της πανδημίας

«Ζούμε  δύσκολες ημέρες με το τρίτο κύμα να είναι σχεδόν εδώ» είπε η γνωστή λοιμωξιολόγος μιλώντας στο enjoy news  για τις σημερινές εξελίξεις της πανδημίας.

«Βγήκαμε απο μία πολύ δύσκολη εφημερία ,με ραγδαία αύξηση εισαγωγών .Υπάρχουν πάρα πολλά ασυμπτωματικά κρούσματα .Κάνουμε μεγάλο αριθμό τεστ και μακάρι να ήταν ακόμη περισσότερα αυτά τα τεστ» μας είπε η κ Παγώνη.

Η γνωστή λοιμωξιολόγος είπε ότι οι μεταλλάξεις του ιού είναι εδώ με πιο έντονη την Βρετανική  μετάλλαξη που είναι πολύ επιθετική αλλά και με κάποια ευτυχώς ελάχιστα κρούσματα της Νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης.

Ο μοναδικός τρόπος να βγούμε απο αυτήν την υγειονομική κρίση είναι  τα εμβόλια .

Σε ερώτηση μας σχετικά με την αποτελεσματικότητα των εμβολίων μας είπε χαρακτηριστικά:

Το εποχιακό εμβόλιο της γρίπης έχει αποτελεσματικότητα περίπου 60% τα εμβόλια κατα του Κορονοϊού έχουν πολύ καλύτερα αποτελέσματα και  προφυλάσσουν σε πολύ καλό ποσοστό.Πρέπει να τα κάνουμε όλοι για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τη πανδημία.

Πότε θα βγούμε κατα κάποιο τρόπο απο αυτήν την κρίση ;

Το Πάσχα πρέπει να το ξεχάσουμε .Με τα σημερινά δεδομένα και με ποσοστό του γενικού πληθυσμού εμβολιασμένο κατα 60% η καλύτερη πρόβλεψη είναι ο Ιούνιος.

Κάνουμε αγώνα για να μπορέσει να ανοίξει ο Τουρισμός μας γιατι ο κόσμος που ασχολείται με αυτόν δεν θα αντέξει μια δεύτερη χρονιά χωρίς  εισοδήματα.Εγώ προσωπικά σκέφτομαι πολύ όλες αυτές τις μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις .

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button