ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Η ιστορική ανακοίνωση της Φινλανδίας για την ένταξη της στο ΝΑΤΟ εξοργίζει την Ρωσία

«Η Ρωσία θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε βήματα αντιποίνων, τόσο στρατιωτικο-τεχνικής αλλά και άλλης φύσης, ώστε να σταματήσει τις απειλές που εγείρονται για την εθνική της ασφάλεια», ανέφερε η ανακοίνωση του υπουργείου  Εξωτερικών στη Μόσχα.

Αυτή ήταν η απάντηση στην ανακοίνωση της Φινλανδίας για την ένταξη της στο ΝΑΤΟ.

Ο Ρίτσαρντ Σίρεφ, πρώην αναπληρωτής διοικητής των Συμμαχικών Δυνάμεων στην Ευρώπη είπε χαρακτηριστικά ότι είναι αναμενόμενο από τη Ρωσία να αντιδράσει ενόψει της προοπτικής ένταξης στη Φινλανδία .

«Θα υπάρξει πολύς εκφοβισμός, πολύ bullying», δήλωσε μάλιστα μιλώντας στο ραδιόφωνο του BBC κι αυτό θα περιλαμβάνει και «προσπάθεια χειραγώγησης των ΜΜΕ» καθώς και «υπονόμευσης κρατικών δομών με κυβερνοεπιθέσεις».

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας , Ντμίτρι Μεντβέντεφ, απείλησε εκ νέου με πυρηνικό πόλεμο, λέγοντας πως αυτό θα είναι ένα καταστροφικό σενάριο για όλους.

Η ιστορική ανακοίνωση της Φινλανδίας

Με μια κοινή ανακοίνωσή τους ο πρόεδρος της Φινλανδίας Σάουλι Νιινίστο και η πρωθυπουργός της χώρας Σάνα Μάριν τόνισαν πως η χώρα τους «θα πρέπει να υποβάλει αίτηση για να ενταχθεί στην στρατιωτική συμμαχία του NATO».

«Το να είναι μέλος του ΝΑΤΟ θα ενίσχυε την ασφάλεια της Φινλανδίας. Ως μέλος του ΝΑΤΟ, η Φινλανδία θα ενίσχυε τη συμμαχία στο σύνολό της. Η Φινλανδία πρέπει να αιτηθεί χωρίς καθυστέρηση ένταξη στο NATO», αναφέρουν ο Νιινίστο και η Μάριν στην κοινή δήλωσή τους.

«Ελπίζουμε ότι τα βήματα σε εθνικό επίπεδο που χρειάζονται ακόμη για να ληφθεί η απόφαση αυτή θα γίνουν γρήγορα, εντός των επόμενων λίγων ημερών».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button