ΆνθρωποιΑΠΟΨΕΙΣ

Η ιστορία του 24χρονου Γιάννη που βούτηξε να πιάσει τον Τίμιο Σταυρό και έμεινε ανάπηρος 

Κανείς δεν έχει ξεχάσει την ιστορία του 24χρονου Γιάννη Δαμιανού ο οποίος βούτηξε στα κρύα νερά στην Αμάρυνθο για να πιάσει τον Τίμιο Σταυρό, το 2021 κι έκτοτε έμεινε παράλυτος.

Μια ιστορία του είχε συγκλονίσει όλη την Ελλάδα καθώς η βουτιά για τον Τίμιο Σταυρό έμελε να είναι και μοιραία για τη ζωή του, καθώς χτύπησε το κεφάλι του και τραυματίστηκε σοβαρά με αποτέλεσμα να μείνει καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο μέχρι σήμερα.

Ήθελε να εκπληρώσει το τάμα του για τον αδελφό του, που πάσχει από λευχαιμία. Ο νεαρός μαζί με τον πατέρα του ξεκίνησαν από τη Δροσιά Ευβοίας για την Αμάρυνθο προκειμένου να ρίξουν μόνοι τους τον Τίμιο Σταυρό. Λίγες μέρες νωρίτερα, τα Χριστούγεννα, ο 24χρονος είχε γίνει δότης μυελού των οστών με σκοπό να βοηθήσει τον μεγαλύτερο αδελφό του.

Βούτηξε μαζί με τον πατέρα του και δύο ακόμα φίλους τους, όμως τραυματίστηκε σοβαρά στον αυχένα. Για μέρες ήταν σε κώμα και οι γιατροί διέγνωσαν ολική τετραπληγία.

Παρ’ολα αυτά ο Γιάννης ένα πολύ δυνατό παλληκάρι δεν έχασε την πίστη του και παραμένει αισιόδοξος για τη ζωή, παρόλο που αντιμετωπίζει μέχρι σήμερα αρκετές δυσκολίες. Ένα χρόνο αργότερα, ο αδελφός του Γιάννη, Στέργιος βούτηξε και αυτός με τη σειρά του να πιάσει τον Σταυρό, για να εκπληρώσει το τάμα του για τον αδελφό του.

Σήμερα ο  Γιάννης έχει κάνει μεγάλη πρόοδο με την βοήθεια των ανθρώπων που έχει δίπλα του .
Ένας άνθρωπος που δεν έχασε τη πίστη του αλλά ουτε και την αισιοδοξία του .Πάντα συνεχίζει να χαμογελά και να είναι ο «αρχηγός» της παρέας παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει .

Πολύ σημαντικό το γεγονός ότι έχει  δίπλα του την σύντροφο  του Μαρία που στέκεται πάντα στο πλευρό του από την πρώτη στιγμή και τον στηρίζει με την αγάπη της.Γιατί στην αληθινή αγάπη όλα μπορούν να συμβούν και είναι λίγοι οι τυχεροί που την βιώνουν .

Ο Γιάννης και η Μαρία είναι δυο υπέροχα νέα παιδιά που με την δύναμη της αγάπης προχωράνε στη ζωή κόντρα στις δυσκολίες .

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button