ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Η Ευρωπαικη Ένωση κατοχύρωσε τον όρο «τουρκικό Αιγαίο»-προκλητική καμπάνια της Τουρκίας

Η Τουρκία υπέβαλε δύο διαφορετικές αιτήσεις για την κατοχύρωση του  εμπορικού σήματος, Turkaegean η πρώτη ήταν στην Ευρωπαϊκή Ένωση και η δεύτερη στις ΗΠΑ. Το αίτημα προς την Ευρωπαϊκή Ένωση έγινε δεκτό με βάση την απόφαση της Επιτροπής Δικαιωμάτων Πνευματικής Ιδιοκτησίας. Ο όρος σημαίνει “Τουρκο-αιγαίο” και είναι προφανές ότι πρόκειται για όρο που σκοπό έχει να προσελκύσει τουρίστες.

Ο συγκεκριμένος όρος αποτελεί ένα βήμα τώρα κι ένα λιθαράκι, στο οικοδόμημα της Τουρκίας που θέλει την οικειοποίηση του μισού, αν όχι όλου του Αιγαίου. Αυτό που γράφεται είναι ότι η Τουρκία αργότερα ενδεχομένως θα “πατήσει” στην συγκεκριμένη απόφαση για να συνεχίσει τις προκλήσεις της και τις αμφισβητήσεις της ελληνικότητας του Αιγαίου.


Η ΗΠΑ αρνήθηκαν την χρήση και την
κατοχύρωση του ονόματος «Turkaegean» για διαφημιστικούς και τουριστικούς σκοπούς η επιτροπή δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας της ΕΕ ενέκρινε το αίτημα της Τουρκίας .

Το αίτημα για τη χρήση της ονομασίας «TURKAEGEAN» (τουρκικό Αιγαίο) για την τουριστική της καμπάνια θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέχρι και τον Ιούλιο του 2031 που προφανώς θα ανανεωθεί όπως συνήθως συμβαίνει

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button