ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑΤουρισμός

Η Ελλάδα κερδίζει τις χώρες του Ευρωπαϊκού νότου στη «κούρσα» της φετινής τουριστικής αγοράς

Τα Ελληνικά νησιά πέρνουν το προβάδισμα τουριστικά σε σχέση με τις χώρες του Ευρωπαϊκού νότου.

Η επίσημη ιστοσελίδα των EBD, υπο την αιγίδα της Κομισιόν ανακοίνωσε τις  15 κορυφαίες περιοχές όπου θα μπορούν να ταξιδεύουν οι τουρίστες που έχουν εμβολιαστεί, η Ελλάδα απαριθμεί πέντε προορισμούς, μεταξύ των οποίων το Ρέθυμνο, την Κεφαλονιά, την πρωτεύουσα Αθήνα, την Κέρκυρα ,τη Ρόδο και την Κω .

Υπάρχει έντονος  φόβος σε ανταγωνιστικές αγορές όπως στην Ισπανία και την Ιταλία, ότι η Ελλάδα θα κερδίσει το «στοίχημα» καθώς έχει κινηθεί πιο γρηγορα και έχει  ακολουθήσει διαφορετική πολιτική αναφορικά με τους Covid-free προορισμούς.

Ενώ ο τουρισμός στην Ελλάδα ανοίγει επίσημα στις 14 Μαΐου, ήδη στα τέλη Μαρτίου προσγειώθηκαν τα πρώτα αεροσκάφη με τουρίστες στην Κρήτη.

Η  Ισπανία δεν έχει ακόμα ορίσει ημερομηνία για τον Τουρισμό.

Η Μαγιόρκα φοβάται μήπως βγει  χαμένη  στην τουριστική κούρσα με την Κρήτη και την Κροατία να μπαίνουν μπροστά.Ο Ισπανικός Τουριστικός κλάδος ζητά άμεσα να εμβολιαστούν οι εργαζόμενοι στον τουρισμό .Επιχειρηματολογούν, μάλιστα, ότι άλλοι τουριστικοί προορισμοί, σε Ιταλία, Ελλάδα και Κροατία έχουν περισσότερη στήριξη στους εμβολιασμούς από τις κυβερνήσεις τους.

Την ίδια ώρα η ιταλική «Corriere della Sera» εκθείαζε το μικρό Καστελλόριζο σαν  Covid free προορισμό.

Το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων βρέθηκε στην Ελαφόνησο, όπου η εμβολιαστική κάλυψη ξεπέρασε το 70% και κατέγραψε τον ενθουσιασμό των κατοίκων του νησιού, που αναμένουν σύντομα να υποδεχτούν τουρίστες.

Οι Άγγλοι θέλουν να επισκεφθούν τα Ελληνικά νησιά μόλις ανάψει το «πράσσινο» φώς.

Συμπέρασμα ότι το καλοκαίρι του 2021 μπορεί να εξελιχθεί πολύ καλύτερα από ότι περιμένουμε .

To ισχυρό brand name που έχτισε η χώρα μας ,η στρατηγική της να δηλώσει έγκαιρα το παρόν στους δυνητικούς ταξιδιώτες αλλά και η κατεξοχήν προτίμηση των τουριστών  για το «καλοκαίρι αλλά ελληνικά», είναι οι βασικοί λόγοι που εμπνέουν αισιοδοξία για μια «επιτυχημένη» σεζόν, τηρουμένων φυσικά των αναλογιών που δημιουργεί ο κορονοϊός.

Η επανεκκίνηση της τουριστικής βιομηχανίας έχει ως στόχο την επίτευξη του 50% της ταξιδιωτικής κίνησης του 2019 .

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button