
Ο τουρισμός στην Ελλάδα, χαρακτηρίζεται δικαιολογημένα ως η «βαριά βιομηχανία» της χώρας μας, αποτελώντας έναν από τους σημαντικότερους πυλώνες της ελληνικής οικονομίας. Παρ’ όλα αυτά η εποχικότητα είναι κάτι που χαρακτηρίζει τον ελληνικό τουρισμό, με την επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν να αποτελεί στρατηγικό στόχο.
Ο ήπιος καιρός τον χειμώνα ,τα μνημεία, οι υποδομές, η φύση και οι ορεινοί όγκοι που διαθέτει η Ελλάδα αποτελούν παράγοντες που συμβάλλουν στην ανάπτυξη του τουρισμού πέρα από το δίπολο «ήλιος και θάλασσα» στο οποίο και μόνον επί δεκαετίες στηρίχθηκε ο ελληνικός τουρισμός.
Είναι γεγονός πως η Ελλάδα διαθέτει πανέμορφους χειμερινούς προορισμούς που ικανοποιούν εκείνους που αναζητούν διακοπές τον χειμώνα.Πολλοί μάλιστα είναι αυτοί που δεν πιστεύουν ότι μια χώρα τόσο γνωστή για τα μοναδικά νησιά της και τις υπέροχες ακρογιαλιές τους ,διαθέτει χιονοδρομικά κέντρα και πανέμορφα ορεινά χωριά .
Χιόνι και χειμερινές δραστηριότητες σε συνδυασμό με σημαντικά μνημεία και αξιοθέατα, μοναδικά μουσεία είναι ο καλύτερος συνδυασμός. Μάλιστα, σε σχέση με άλλες περιοχές της ηπείρου μας αλλά και του υπόλοιπου πλανήτη, οι ελληνικοί χειμερινοί προορισμοί έχουν το πλεονέκτημα του κλίματος. Διότι στην Ελλάδα οι κακοκαιρίες τείνουν να διαρκούν σύντομο χρονικό διάστημα, με τον ήλιο να επικρατεί ακόμα και τον βαθύ χειμώνα.
Έτσι εκείνοι που αναζητούν τον ελληνικό ήλιο έχουν τη δυνατότητα να τον απολαύσουν τον χειμώνα, αποφεύγοντας ταυτόχρονα τις υψηλές θερμοκρασίες και τον συνωστισμό του καλοκαιριού.
Οι ελληνικές πόλεις γίνονται City break προορισμοί διακοπών
Οι Ελληνικές πόλεις έχουν ζωντάνια και τον χειμώνα .Με παρεΐστικη διάθεση χώροι για όλα τα γούστα υπόσχονται όμορφες βραδιές.
H Αθήνα αλλά και άλλες Ελληνικές πόλεις γίνονται προορισμοί city break όχι μόνον για όσους αποζητούν σύντομες διακοπές για να εξερευνήσουν μια πόλη αλλά και για κατηγορίες του λεγόμενου θεματικού τουρισμού, όπως ο οινοτουρισμός ή ο γαστροτουρισμός και βεβαίως ο θρησκευτικός τουρισμός. Ένα τουριστικό μοντέλο που είναι ενεργό όλους τους μήνες του χρόνου και όχι μόνον το καλοκαίρι.
Οι Ψηφιακοί νομάδες είναι ήδη εδώ
Η χώρα μας θέλει να προσελκύσει τους λεγόμενους ψηφιακούς νομάδες (digital nomads ) όσους δηλαδή έχουν τη δυνατότητα χάρη στην νεα τεχνολογία να μεταφέρουν την εργασία τους όπου υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές δικτύων.Ήδη πολλοί εργαζόμενοι επιλέγουν να εργαστούν εξ αποστάσεως με βάση την χώρα μας,
Φέτος μάλιστα που η ενεργειακή κρίση χτυπά τις χώρες της Βορείου Ευρώπης με σκληρά μέτρα αλλά και υψηλές τιμές .Ο Ελληνικός χειμώνας μοιάζει ιδανική λύση .
Το 2030 αναμένεται να αποτελέσει χρονιά- ορόσημο για τον ελληνικό τουρισμό καθώς η αναπτυξιακή στρατηγική που ακολουθείται φιλοδοξεί μέχρι την επόμενη δεκαετία να υπάρχει στην χώρα μας μια σταθερή τουριστική κίνηση, σε όλη τη διάρκεια του έτους.



