ΔιεθνήΟμογένεια

Η Εκκλησία του Αγίου Νικολάου στο ground zero της Νέας Υόρκης αρχίζει να λάμπει ντυμένη με λευκό μάρμαρο ίδιο με αυτό που έχει φτιαχτεί ο Παρθενώνας

Η νέα Ελληνορθόδοξη  Εκκλησία του Αγίου Νικολάου στη Νέα Υόρκη κατασκευάζεται δίπλα στην πλατεία μνημείο του Παγκόσμιου Εμπορικού Κέντρου

H νέα πολυαναμενόμενη εκκλησία που κατασκευάζεται για να αντικαταστήσει την αρχική εκκλησία του Αγίου Νικολάου στο Ground Zero στο Μανχάταν, σύντομα θα ντυθεί με πρωτοποριακό τρόπο με  το ίδιο πεντελικό μάρμαρο με τον Παρθενώνα, στην Ακρόπολη της Αθήνας.

Ο παλαιός Ναός

Ο Αρχιεπίσκοπος δηλώνει συγκινημένος «o Αγίος Νικολάος αρχίζει να λάμπει» Έχουμε φτάσει στην εγκατάσταση της πρώτης μαρμάρινης  επένδυσης που έχει έρθει από την Ελλάδα και την ίδια φλέβα του πεντελικού μαρμάρου που χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή του Παρθενώνα πριν από 2500 χρόνια.

Ένα από τα πιο μοναδικά χαρακτηριστικά της νέας κατασκευής  του Ορθόδοξου Ναού του Αγίου Νικολάου θα είναι η λαμπερή πρόσοψή του, κάτω από ένα τρούλο διαμέτρου 14,7 μέτρων. Αυτή η δομή θα λάμπει τη νύχτα, αλλά θα φαίνεται ανθεκτική και σταθερή κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Το λούστρο του λεπτού λευκού πεντελικού μαρμάρου (“Pentelikon White” από το Διονυσοβούνι, Μάρμαρα Διονύσου ΑΕ), που θα τοποθετηθεί μέσα σε γυάλινες πλάκες, θα επιτρέψει στο φως να το διαπερνάει.

Τέλος η επιλογή του αρχιτέκτονα Σαντιάγο Καλατράβα, με την μεγάλη και διεθνή εμβέλεια του ονόματός του, έρχεται να επιβεβαιώσει την μεγάλη σημειολογική αξία της ανακατασκευής του ναού.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button