Ελλάδα

Λέσβος : Πώς 17χρονος επανήλθε από κώμα λίγο πριν οι γονείς του δωρίσουν τα όργανα του

Η απίστευτη ιστορία του εφήβου Ταξιάρχη

Μια πραγματικά απίστευτη ιστορία εκτυλίχθηκε στη Λέσβο όπου  ένας 17χρονος επανήλθε στη ζωή λίγο πριν οι γονείς του δωρίσουν τα όργανα του.

Όλα είχαν ξεκινήσει το   βράδυ της 28ης του περασμένου Αυγούστου στο πανηγύρι για τα Νιάμερα της Παναγιάς στη Στύψη. Ο 17χρονος Ταξιάρχης έχοντας καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ ξεκινά να επιστρέψει με το δίκυκλο του στο χωριό του, στο Μόλυβο, σύμφωνα με τοπικά μέσα .Κάποιοι κάτοικοι της περιοχής προλαβαίνουν να σταματήσουν την παρέα του που επίσης είχε καταναλώσει αλκοόλ. Αλλά όχι τον Ταξιάρχη.

Λίγα λεπτά αργότερα τραυματίζεται σοβαρά στο κεφάλι. Μεταφέρεται στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης σε κρίσιμη κατάσταση με πολύ σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Μπαίνει στο χειρουργείο όπου ο νευροχειρούργος Πέτρος Σουρτζής δίνει με την ομάδα του μάχη να τον κρατήσει στη ζωή. Οδηγείται στη ΜΕΘ όπου διασωληνώνεται. Η κατάσταση χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα κρίσιμη. Λίγες μέρες μετά ακολουθεί δεύτερη επέμβαση κατά την οποία αφαιρούνται τμήματα του κρανίου του προκειμένου να μειωθεί η εγκεφαλική πίεση. Όλα δείχνουν ότι η μάχη οδηγείται σε ήττα.

Σοβαρά πλέον με τις εγκεφαλικές λειτουργίες μηδενισμένες συζητιέται να σταματήσει η μηχανική υποστήριξη. Και η μητέρα του Αφροδίτη Γκάγκα δίνει την έγκριση της να δοθούν τα όργανα του Ταξιάρχη για μεταμοσχεύσεις σε συνανθρώπους που κινδυνεύουν.

Λίγες ώρες αργότερα κι ενώ όλοι προσεύχονται για το επερχόμενο τέλος του 17χρονου, ο εγκέφαλος του αρχίζει να αντιδρά. Όλοι μιλάνε για θαύμα. Στις 8 Νοεμβρίου ανήμερα της γιορτής του και της γιορτής του προστάτη του Αρχαγγέλου  βγαίνει από την εντατική και μεταφέρεται σε κανονικό θάλαμο στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Σήμερα οι εγκεφαλικές λειτουργίες του νεαρού έχουν πλήρως επανέλθει. Βρίσκεται σε Κέντρο Αποκατάστασης στο Λουτράκι της Κορινθίας για να αντιμετωπίσει τα κινητικά του προβλήματα. «Κινείται με πατερίτσες, αλλά και αυτό θα ξεπεραστεί» λέει η μητέρα του Αφροδίτη Γκάγκα.

Σε λίγο καιρό θα επιστρέψει στη Μυτιλήνη, θα ακολουθήσει μια ακόμα επέμβαση αποκατάστασης του κρανίου του με μοσχεύματα και η πλήρης αποθεραπεία του.

«Θέλω από την καρδιά μου να ευχαριστήσω όλους όσοι βοήθησαν το παιδί μου στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης. Το νευροχειρούργο Πέτρο Σουρτζή και όλη την ομάδα του. Γιατρούς, νοσηλευτές όλους και όλες. Τους γιατρούς και το Προσωπικό της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου μας. Τους φυσικοθεραπευτές Πάρη Ταρατόρη και Χριστόδουλο Προβέτζα. Όλοι τους όλον αυτόν τον καιρό στάθηκαν άνθρωποι πάνω από όλα πάνω από τον Ταξιάρχη. Και με τις γνώσεις τους αλλά και το επίπεδο της δουλειάς τους με τη βοήθεια του θεού έκαναν το θαύμα» λέει η Αφροδίτη Γκάγκα. 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button