ΕλλάδαΕπενδύσεις

Η 85η ΔΕΘ σηματοδοτεί την επανεκκίνηση των εμπορικών εκθέσεων στην Ευρώπη μετα Covid

Όλα είναι έτοιμα πλέον για ν  ανοίξει η αυλαία της  85η ΔΕΘ στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης από τις 11 ως και 19 Σεπτεμβρίου 2021 .

Φέτος θα συμμετέχουν περισσότερες από 900 επιχειρήσεις από 15 χώρες .

Η τιμώμενη χώρα θα είναι η  Ελλάδα με κεντρικό θέμα το «Παρελθόν – Παρόν- Μέλλον» μέσα στο πλαίσιο της επετείου των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Θα είναι η πρώτη μεγάλη Ευρωπαϊκή  εμπορική έκθεση μετά την πανδημία Γι αυτόν τον λόγο είναι πολύ σημαντική όχι μόνο για την ελληνική αλλά και για την ευρωπαϊκή οικονομία.

Η φετινή διοργάνωση, θα επιδιώξει να συνεισφέρει στον επαναπροσδιορισμό των αναγκών της ελληνικής κοινωνίας, να τονώσει την ιστορική της μνήμη και να φέρει κοντά τον πολίτη με τις νέες ψηφιακές υπηρεσίες και τεχνολογίες, τις καινοτομίες, αλλά και την ελληνική παραγωγή.

Παρούσες στην Έκθεση θα είναι και οι 13 Περιφέρειες της χώρας, οι οποίες θα αναδείξουν την ιστορική τους συνέχεια αλλά και τις προοπτικές ανάπτυξής τους.

Το ελληνικό επιχειρείν δίνει το παρόν από κάθε γωνιά της χώρας με τη δυναμική παρουσία της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ), αλλά και την αυτόνομη συμμετοχή των Επιμελητηρίων της Θεσσαλονίκης. Η φετινή ΔΕΘ, μετά την επιτακτική αναβολή της περσινής διοργάνωσης, δίνει σημαντική βαρύτητα στο κομμάτι της επιχειρηματικότητας και δη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, οι οποίες αποτελούν και τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας.

Οι βασικές εκθεσιακές ενότητες που απαρτίζουν την 85η ΔΕΘ είναι:

  • ΕΛΛΑΔΑ (Παρελθόν – Παρόν- Μέλλον)
  • ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΝΑΠΤΥΞΗ
  • ΠΟΛΙΤΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
  • AKADEMIA
  • ΕΝΕΡΓΕΙΑ-ΚΥΚΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ
  • E-GAMING

Παράλληλα με την 85η ΔΕΘ, θα υλοποιηθεί και το Thessaloniki Helexpo Forum, η θεσμοθετημένη πλατφόρμα διαλόγου, η οποία για 2η χρονιά θα φιλοξενήσει την πολιτική και επιχειρηματική ηγεσία της χώρας από τη Δευτέρα 13 έως την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021.

Η 85η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης αποτελεί ένα σύνθετο γεγονός, εμπορικής, πολιτιστικής, πολιτικής και ψυχαγωγικής σημασίας. Στο πλαίσιο της λειτουργίας της κάθε χρόνο, η ΔΕΘ φιλοξενεί σημαντικούς εκπροσώπους της ελληνικής μουσικής σκηνής.

Καλλιτέχνες από το έντεχνο, το λαϊκό αλλά και την pop μουσική, εμφανίζονται σε συναυλίες κάτω από τη σκιά του Πύργου του ΟΤΕ, στο Τόξο της ΧΑΝΘ.

Επίσης  χώρο της ΔΕΘ, έχει ήδη τοποθετηθεί το βαγόνι-τραπεζαρία του θρυλικού «Orient Express», ώστε να ταξιδέψει τους επισκέπτες του στην πολυτέλεια και τη λάμψη του πρώτου τρένου της Ευρώπης, που έκανε το 1883, τη διαδρομή από το Παρίσι έως την Κωνσταντινούπολη.

Το βαγόνι – restaurant έχει ήδη τοποθετηθεί μπροστά από το περίπτερο 15 και ακριβώς απέναντι από το Κτίριο Διοίκησης της ΔΕΘ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button