ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

H Ομικρον πολλαπλασιάζεται 70 φορές πιο γρήγορα μεσω των αναπνευστικών  οδών .(όλα τα νεα στοιχεία σε σχέση με τα εμβόλια)

Εάν την συγκρίνουμε με την Δέλτα , η Ομικρον πολλαπλασιάζεται 70 φορές πιο γρήγορα αλλά αυτό γίνεται  στους ιστούς των αναπνευστικών οδών.

Αυτό το γεγονός διευκολύνει την γρήγορη εξάπλωση της νέας μετάλλαξης από άτομο σε άτομο.

Σε σχέση με την Δέλτα, η Ομικρον αναπαράγεται 10 φορές πιο αργά στους ιστούς των πνευμόνων κάτι που την κάνει κατα κάποιο τρόπο λιγότερο απειλητική  ασθένεια για την ζωή .

Το χειρότερο είναι ότι υπάρχουν πολλά μολυσμένα άτομα που δεν παρουσιάζουν συμπτώματα .Το γεγονός αυτό μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στη σημαντική μετάδοση του του ιού.

Τέλος ένας τόσο πολύ μεταδοτικός ιός μπορεί να προκαλέσει πιο σοβαρές ασθένειες και περισσότερους θανάτους, παρόλο που ο ίδιος ο ιός μπορεί να είναι λιγότερο παθογόνος.

Το πιο ανησυχητικό είναι ότι  πρόσφατες μελέτες έδειξαν ότι η παραλλαγή Ομικρον μπορεί εν μέρει να αποφύγει την ανοσία από τα εμβόλια και μιας παλαιότερης  μόλυνσης .Γι αυτό ο ΠΟΥ φοβάται πως η απειλή από την νέα παραλλαγή  είναι πιθανό να είναι πολύ μεγάλη σε παγκόσμιο επίπεδο.

👉Aκολουθήστε την σελίδα μας στο facebook

https://www.facebook.com/enjoynews.gr/

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button